Πού θα φυλάξεις το σέλινο για να το διατηρήσεις φρέσκο;

Το σέλινο είναι ένα πολύ ξεχωριστό λαχανικό, με μεγάλη θρεπτική αξία. Προσφέρει το έντονο άρωμά του και την ιδιαίτερη γεύση του σε σούπες (δεν νοείται φασολάδα χωρίς σέλινο) αλλά και σε άλλα νόστιμα φαγητά, ενώ εφοδιάζει τον οργανισμό με βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες θωρακίζοντάς τον από σοβαρές ασθένειες. (Δες τι περιέχει και από τι προστατεύει και σίγουρα θα το αγαπήσεις)

Θα πρέπει λοιπόν να το βάζεις στα φαγητά σου όσο πιο συχνά μπορείς. Για να μένουν όμως αναλλοίωτα τα πολύτιμα συστατικά του, πρέπει να το διατηρείς φρέσκο.

Πού θα το βάλεις

Το καλύτερο σημείο αποθήκευσής του είναι το συρτάρι του ψυγείου. Μπορείς να το φυλάξεις εκεί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο ως και 2 εβδομάδες.

Δημοφιλή

Πώς θα φτιάξεις βασιλόπιτα χωρίς αβγά και βούτυρο;

Φέτος μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μια βασιλόπιτα με θρεπτικά συστατικά - χωρίς βούτυρο, αβγά ή άλλα παχυντικά υλικά - με απίστευτη γλύκα και νοστιμιά!

Πόσο ζουμί από κόκκινα σκαθάρια τρώμε εν αγνοία μας κάθε μέρα;

Τρώμε έντομα χωρίς να το ξέρουμε; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα...

Πότε άλλαξε χρώμα ο ταραμάς και από λευκός έγινε κόκκινος;

Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το λευκό. Ο κόκκινος ταραμάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά μπακάλικα στη δεκαετία του 1950 και οφείλει την εντυπωσιακή...