Για να διατηρήσεις τις ελιές περισσότερο χρόνο, καλό είναι να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:
Θα τις βάλεις σε δοχείο που κλείνει καλά, κατά προτίμηση από γυαλί (που είναι αδρανές υλικό και δεν αλληλεπιδρά με τα τρόφιμα), θα τις καλύψεις με άλμη (70 γρ. αλάτι σε 1 λίτρο νερό) ή οξάλμη (3 μέρη άλμη + 1 – 2 μέρη ξίδι) και μετά με ένα στρώμα ελαιολάδου, που δρα μονωτικά. Κατόπιν θα τις αποθηκεύσεις στο ψυγείο.
Αν θέλεις να γίνουν πιο γλυκές, μπορείς να τις καλύψεις μόνο με ελαιόλαδο.