Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς – για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο.

Αν θέλεις να τα κάνεις βραστά, θα ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:

- Διαφήμιση -

Τα χαράζεις (σε σχήμα σταυρού) με ένα μαχαίρι στην κάτω πλευρά τους, ώστε να ψηθεί καλύτερα το εσωτερικό τους.

Τα βάζεις σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει καλά.

Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, τα αφήσεις άλλα 20-25 λεπτά να βράσουν για να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε ένα μπολ.

Τα σκεπάζεις με μια πετσέτα και τα αφήνεις για 10 λεπτά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα καθαρίζεται πιο εύκολα η φλούδα τους.

Να θυμάσαι ότι τα κάστανα καθαρίζονται πιο εύκολα όταν είναι ζεστά, παρά κρύα.

Ψητά στον φούρνο

Αν προτιμάς τα κάστανα ψητά, θα ακολουθήσεις πάλι την ίδια διαδικασία χαράγματος, για να ψηθούν πιο γρήγορα και να μην σκάσουν.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Βάζεις τα κάστανα σε ένα ταψάκι και προσθέτεις 2 κ.σ. νερό, για να μην αφυδατωθούν.

Τα αφήνεις να ψηθούν για 25-30 λεπτά.

Επίσης, για να μην στεγνώσουν πολύ, μπορείς πρώτα να τα βράσεις στην κατσαρόλα για 5 λεπτά και κατόπιν να τα ψήσεις.

Μην το παρακάνεις στην ποσότητα που θα καταναλώσεις

Τα κάστανα μπορεί να είναι πολύ νόστιμα έχουν όμως αρκετές θερμίδες (370 τα 100 γρ.), γι΄ αυτό χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή τους. Ενδεικτικά, 2-3 μικρά καθαρισμένα κάστανα έχουν 80 θερμίδες.

- Διαφήμιση -
PoiosTiGiati
PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...
- Διαφήμιση -

Δες Κι Αυτά

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Σε πόσο χρόνο βράζει ένα αβγό;

Υπάρχουν δύο τρόποι να βράσεις ένα αβγό: Ο πρώτος είναι να γεμίσεις μια μικρή κατσαρόλα με νερό και, μόλις...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

Γιατί τα γάντια φούρνου από σιλικόνη είναι τα καλύτερα;

Τα γάντια / πιάστρες φούρνου από σιλικόνη είναι αδιάβροχα, αντιολισθητικά, δεν απορροφούν μυρωδιές, δεν λερώνονται, προσφέρουν τέλεια λαβή και πλένονται στο πλυντήριο. Μπορείς να πιάνεις ακόμα και τρόφιμα...

Πόσο υποφέρει ο αστακός, όταν τον βάζουμε ζωντανό στην κατσαρόλα;

Αν ριχτεί απευθείας από το ενυδρείο σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, τινάζεται, διότι πονάει! Όπως ακριβώς...

Πού ΔΕΝ θα μαγειρεύαμε ποτέ τα φαγητά μας; Στο πλυντήριο πιάτων!

Εσύ πού θα μαγείρευες ένα γλύκισμα με μήλο, ζάχαρη και κανέλα; Σε κατσαρόλα ή σε ταψάκι; Η Ιταλίδα Lisa Casali ρίχνει τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι, το κλείνει καλά και το βάζει...

Ποιος ξηρός καρπός μάς φτιάχνει τη χειμωνιάτικη διάθεση;

Περιέχει 48% νερό και πολλά ορυκτά άλατα, ενώ αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών (περιέχει απαραίτητα αμινοξέα που δεν συνθέτει από μόνος του ο οργανισμός) και υδατανθράκων (45%, με μορφή κυρίως αμύλου), που προσφέρουν στον οργανισμό...

Τι να κάνεις, αν θέλεις να βράσεις γρήγορα μια πατάτα;

Το ιδανικό μαγείρεμα της πατάτας γίνεται στον ατμό και με τη φλούδα της (αφού την έχεις πλύνει καλά). Ωστόσο, αν...

Απορείς;

- Διαφήμιση -

Πρόσφατα

Πώς σερβίρεται σωστά το κρασί;

Σε ένα ωραίο γεύμα εξέχουσα θέση έχει και ένα ωραίο κρασί. Πολλοί όμως δεν το σερβίρουν σωστά, με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία της απολαυστικής οινοποσίας. Για να το κάνεις λοιπόν όπως πρέπει, δες σε ποια...

Πού πάμε όταν πάμε Ντουγρού;

Πάω ντουγρού για το σπίτι… Δηλαδή; Πάω κατευθείαν στο σπίτι. Η λέξη είναι άμεσο δάνειο από το τουρκικό επίρρημα doğru, που έχει ακριβώς την ίδια έννοια...

Πότε χρησιμοποιούμε το Πάραυτα και πότε το Παρά ταύτα;

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο είναι που μπερδεύουμε το Πάραυτα με το Παρά ταύτα. Θέλοντας να πούμε παρόλα αυτά...

Θέλεις να λύνεις Απορίες;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και θα έχεις τις απαντήσεις στο e-mail σου.