Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς – για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο.

Αν θέλεις να τα κάνεις βραστά, θα ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:

Τα χαράζεις (σε σχήμα σταυρού) με ένα μαχαίρι στην κάτω πλευρά τους, ώστε να ψηθεί καλύτερα το εσωτερικό τους.

Τα βάζεις σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις τόσο νερό όσο να τα σκεπάζει καλά.

Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, τα αφήσεις άλλα 20-25 λεπτά να βράσουν για να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε ένα μπολ.

Τα σκεπάζεις με μια πετσέτα και τα αφήνεις για 10 λεπτά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα καθαρίζεται πιο εύκολα η φλούδα τους.

Να θυμάσαι ότι τα κάστανα καθαρίζονται πιο εύκολα όταν είναι ζεστά, παρά κρύα.

Ψητά στον φούρνο

Αν προτιμάς τα κάστανα ψητά, θα ακολουθήσεις πάλι την ίδια διαδικασία χαράγματος, για να ψηθούν πιο γρήγορα και να μην σκάσουν.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Βάζεις τα κάστανα σε ένα ταψάκι και προσθέτεις 2 κ.σ. νερό, για να μην αφυδατωθούν.

Τα αφήνεις να ψηθούν για 25-30 λεπτά.

Επίσης, για να μην στεγνώσουν πολύ, μπορείς πρώτα να τα βράσεις στην κατσαρόλα για 5 λεπτά και κατόπιν να τα ψήσεις.

Μην το παρακάνεις στην ποσότητα που θα καταναλώσεις

Τα κάστανα μπορεί να είναι πολύ νόστιμα έχουν όμως αρκετές θερμίδες (370 τα 100 γρ.), γι΄ αυτό χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή τους. Ενδεικτικά, 2-3 μικρά καθαρισμένα κάστανα έχουν 80 θερμίδες.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, ακολούθησε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Δες Κι Αυτά

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

Δημοφιλή

Πώς θα συντηρήσεις και θα ξαναζεστάνεις μαγειρεμένο φαγητό;

Αν για κάποιους λόγους χρειαστεί να φτιάξεις παραπάνω ή τύχει να περισσέψει φαγητό, δες πώς μπορείς...

Πόσο υποφέρει ο αστακός, όταν τον βάζουμε ζωντανό στην κατσαρόλα;

Αν ριχτεί απευθείας από το ενυδρείο σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, τινάζεται, διότι πονάει! Όπως ακριβώς...

Γιατί τα γάντια φούρνου από σιλικόνη είναι τα καλύτερα;

Τα γάντια / πιάστρες φούρνου από σιλικόνη είναι αδιάβροχα, αντιολισθητικά, δεν απορροφούν μυρωδιές, δεν λερώνονται, προσφέρουν τέλεια λαβή και πλένονται στο πλυντήριο. Μπορείς να πιάνεις ακόμα και τρόφιμα...

Ποιο είναι το μυστικό για να φτιάχνεις νόστιμα φαγητά στην κατσαρόλα;

Το φαγητό που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα είναι σαφώς πιο υγιεινό από το ψητό ή το τηγανητό. Έχει όμως ένα...