Ποια τρόφιμα πρέπει και ποια δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο;

Μην Τα Χάσεις

Πόσο δυνατό κάνει το παιδί της μια στοργική μητέρα;

Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των εντάσεων είναι αρετές που μπορεί να εμφυσήσει η μητέρα στο παιδί της απλώς και μόνο ανοίγοντας συχνά την αγκαλιά της. Αυτό αναφέρουν οι...

Πόσο είναι μια ντουζίνα;

Η λέξη προέρχεται από τη βενετική dozzina, που σημαίνει...

Πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε καθαρό νερό στη βρύση μας;

Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς παροχές νερού και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν σωστές...

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως λαχανικά, φρούτα και άλλα βασικά τρόφιμα συντηρούνται καλύτερα, όταν μπαίνουν στο ψυγείο. Κάποια σίγουρα έχουν καλύτερη τύχη στη δροσιά, άλλα όμως είναι πιο σωστό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου – πάντα όμως σε ξηρό (αλλά όχι ζεστό) και καθαρό περιβάλλον. Διότι στο ψευγείο χάνουν τη γεύση τους και αλλοιώνονται.

Άφησε εκτός ψυγείου:

Μπανάνες

Αχλάδια

Μήλα

Αβοκάντο

Ακτινίδια και γενικά όλα τα τροπικά φρούτα

Ντομάτες (εκτός αν είναι υπερβολικά ώριμες, οπότε μπαίνουν στο ψυγείο, όχι όμως σε πλαστική σακούλα γιατί κρατάει υγρασία).

* Όλα τα προηγούμενα συνεχίζουν να ωριμάζουν και μετά τη συγκομιδή τους παράγοντας αιθυλένιο (αέριο). Το αιθυλένιο όμως τα κάνει κακούς… γείτονες: Αν βάλουμε κοντά τους πράσινα λαχανικά και καρότα, θα επηρεάσουν άσχημα τη γεύση των λαχανικών, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μένουν εκτός ψυγείου ώστε και να ωριμάσουν πλήρως και ταυτόχρονα να διατηρήσουν το άρωμά τους.

Ροδάκινα

Πεπόνι

Σκόρδα

Κρεμμύδια

Πατάτες (όχι μαζί με τα κρεμμύδια)

Μέλι

Δημητριακά

Ελαιόλαδο

Καφέ

Ζάχαρη

Στο ψυγείο μπορείς να βάζεις:

Τυριά και όλα τα γαλακτοκομικά

Συσκευασμένα τρόφιμα, στα οποία αναγράφεται η ένδειξη ότι χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμά τους

Εσπεριδοειδή

Λαχανικά με πράσινα φύλλα

Μπρόκολο

Κουνουπίδι

Καρότα

Παντζάρια

Ραπανάκια

Πιπεριές

Λάχανο

Μαϊντανό – άνηθο – σέλινο – κρεμμυδάκια φρέσκα.

* Τα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στα πιο ψυχρά μέρη του ψυγείου, δηλαδή στο βάθος των ραφιών. Τα φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή, μπαίνουν πάντα… στην απομόνωση (μέσα στα συρτάρια) – μόνο τα μανταρίνια σε σακούλα, καλύτερα χάρτινη, για να μην αλλοιωθεί το άρωμά τους και να μην επηρεάσουν με τη μυρωδιά τους τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook