Γιατί να προτιμάς σκόρδο ελληνικό;

Προτιμούμε τα ελληνικά σκόρδα. Ασυζητητί. Διότι, εκτός του ότι θέλουμε να υποστηρίζουμε τα νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα που παράγει σε αφθονία η Ελλάδα (τα οποία μένουν αδιάθετα λόγω προτίμησης των φτηνότερων εισαγόμενων), είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τα εισαγόμενα, για τα οποία δεν έχουμε καμία ασφαλή πληροφορία σχετικά με το ποια επεξεργασία υφίστανται πριν φτάσουν στο πιάτο μας.

Τα κινέζικα, ας πούμε, ενδέχεται να έρχονται ακτινοβολημένα με ακτινοβολία γάμμα – η οποία, όπως ισχυρίζονται οι Κινέζοι παραγωγοί, σκοτώνει τους παθογόνους οργανισμούς του φυτού, ώστε τα σκόρδα να μπορούν να διατηρούνται περισσότερο. Όμως η ακτινοβολία μπορεί να… σκοτώνει και τα ίδια τα σκόρδα.

Σκόρδα λευκασμένα με χλώριο!

Το ερώτημα για ένα κατάλευκο, άψογο στην εμφάνιση σκόρδο είναι από πού κατάγεται και πόσο έχει… πειραχτεί. Για παράδειγμα, ο Αυστραλιανός Σύνδεσμος Βιομηχανίας Σκόρδου, σύμφωνα με την αυστραλιανή The Age, ισχυρίζεται ότι τα κινέζικα σκόρδα έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες για να μην βλαστάνουν και να είναι πιο λευκά. Αναφέρει επίσης ότι καλλιεργούνται μέσα σε ανεπεξέργαστα λύματα!

Οι φήμες λένε ότι τα σκόρδα λευκαίνονται με χλώριο ή μείγμα θείου και στάχτης από ξύλο και ότι η βλάστησή τους σταματά με ορμόνες ή χημικά.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, ακολούθησε τη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Απορείς;

Δες Κι Αυτά