Πώς θα φας φαγητό που προκαλεί αέρια χωρίς να συμβούν… απρόοπτα;

Όλοι ξέρουμε ότι κάποια τρόφιμα προκαλούν εκπομπές… αέριων ρύπων. Είναι τα όσπρια και τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανίδες, λαχανάκια Βρυξελλών, ραπάνια), που μας φέρνουν σε αυτή τη δύσκολη θέση λόγω κάποιων δύσπεπτων σακχάρων που περιέχουν. Όμως υπάρχουν λύσεις για να διευκολύνεις την πέψη τους και να αποφύγεις τον τυμπανισμό (φούσκωμα).

Αν πρόκειται για όσπρια, θα τα μουσκέψεις από το προηγούμενο βράδυ (τουλάχιστον για 8 ώρες) και θα τα μαγειρέψεις μαζί με μυρωδικά και μπαχαρικά όπως δάφνη, άνηθο, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, κύμινο, γλυκάνισο ή πιπερόριζα (τζίντζερ).

Το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι να αποφύγεις να τα φας μαζί με λιπαρά, γιατί καθυστερούν την πέψη. Αλλιώς μετά το γεύμα δοκίμασε να πιεις ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή ένα ρόφημα με μάραθο, καθώς και τα δύο βοηθούν στη χώνεψη και μειώνουν τα εντερικά αέρια.

Σαφώς η πιο εγγυημένη λύση για όλες τις περιπτώσεις είναι το γιαούρτι. Και αυτό γιατί θα αυξήσει τα καλά βακτήρια στα έντερα και θα ματαιώσει την παραγωγή αερίων.

Δημοφιλή

Πώς θα φτιάξεις βασιλόπιτα χωρίς αβγά και βούτυρο;

Φέτος μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μια βασιλόπιτα με θρεπτικά συστατικά - χωρίς βούτυρο, αβγά ή άλλα παχυντικά υλικά - με απίστευτη γλύκα και νοστιμιά!

Πόσο ζουμί από κόκκινα σκαθάρια τρώμε εν αγνοία μας κάθε μέρα;

Τρώμε έντομα χωρίς να το ξέρουμε; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα...

Πότε άλλαξε χρώμα ο ταραμάς και από λευκός έγινε κόκκινος;

Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το λευκό. Ο κόκκινος ταραμάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά μπακάλικα στη δεκαετία του 1950 και οφείλει την εντυπωσιακή...