Πώς θα φας φαγητό που προκαλεί αέρια χωρίς να συμβούν… απρόοπτα;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι ξέρουμε ότι κάποια τρόφιμα προκαλούν εκπομπές… αέριων ρύπων. Είναι τα όσπρια και τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, λαχανίδες, λαχανάκια Βρυξελλών, ραπάνια), που μας φέρνουν σε αυτή τη δύσκολη θέση λόγω κάποιων δύσπεπτων σακχάρων που περιέχουν. Όμως υπάρχουν λύσεις για να διευκολύνεις την πέψη τους και να αποφύγεις τον τυμπανισμό (φούσκωμα).

Αν πρόκειται για όσπρια, θα τα μουσκέψεις από το προηγούμενο βράδυ (τουλάχιστον για 8 ώρες) και θα τα μαγειρέψεις μαζί με μυρωδικά και μπαχαρικά όπως δάφνη, άνηθο, δεντρολίβανο, κόλιανδρο, κύμινο, γλυκάνισο ή πιπερόριζα (τζίντζερ).

Το λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι να αποφύγεις να τα φας μαζί με λιπαρά, γιατί καθυστερούν την πέψη. Αλλιώς μετά το γεύμα δοκίμασε να πιεις ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή ένα ρόφημα με μάραθο, καθώς και τα δύο βοηθούν στη χώνεψη και μειώνουν τα εντερικά αέρια.

Σαφώς η πιο εγγυημένη λύση για όλες τις περιπτώσεις είναι το γιαούρτι. Και αυτό γιατί θα αυξήσει τα καλά βακτήρια στα έντερα και θα ματαιώσει την παραγωγή αερίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο ζουμί από κόκκινα σκαθάρια τρώμε εν αγνοία μας κάθε μέρα;

Τρώμε έντομα χωρίς να το ξέρουμε; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Τι είναι η απομίμηση σοκολάτας;

Ίσως έχεις παρατηρήσει στη συσκευασία κάποιου σοκολατένιου γλυκού να αναγράφεται στα συστατικά του ο όρος "απομίμηση σοκολάτας" ή "σκεύασμα...

Πότε τρώμε φρέσκο μπρόκολο;

Θα το βρεις φρέσκο - η εποχή του είναι από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο - στις λαϊκές και...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς επηρεάζεται η διατροφική μας συμπεριφορά, όταν τρώμε παρέα με άλλους;

Η διατροφική μας στάση γύρω από ένα τραπέζι είναι πολυδιάστατη και επηρεάζεται κυρίως από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Τα διατροφικά μας "πιστεύω" μάλλον παραμερίζονται...

Πώς θα ξεχωρίσεις ένα γνήσιο μέλι από ένα νοθευμένο;

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι - οι οποίοι βασίζονται στις φυσικές και χημικές ιδιότητες του μελιού - που αν τους χρησιμοποιήσεις, θα καταλάβεις αν το μέλι είναι γνήσιο...

Τι κάνει η καυτερή, κόκκινη πιπεριά στο κρυολόγημα;

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί μαχητές της κοινής γρίπης, του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Ένας από αυτούς - και μάλιστα πολύ αποτελεσματικός - είναι οι κόκκινες...

Ποια λαχανικά είναι φρούτα; Ας ξεδιαλύνουμε μερικά φυτικά μπέρδεματα…

Υπάρχουν φρούτα που νομίζουμε ότι είναι λαχανικά και λαχανικά που στην πραγματικότητα είναι όσπρια. Κάποια άλλα φυτικά είδη που καταναλώνουμε είναι...

Τι είναι η απομίμηση σοκολάτας;

Ίσως έχεις παρατηρήσει στη συσκευασία κάποιου σοκολατένιου γλυκού να αναγράφεται στα συστατικά του ο όρος "απομίμηση σοκολάτας" ή "σκεύασμα...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!