Γιατί να μην ξεχνάς να βάζεις φύλλα δάφνης στις φακές;

Εκτός από άρωμα και μια γλυκο-καυτερή γεύση, τα φύλλα δάφνης προσφέρουν και την ευεργετική δράση τους στο πεπτικό σύστημα. Όταν μάλιστα μαγειρεύονται μαζί με τις φακές – αλλά και με άλλα όσπρια – τις κάνουν πιο εύπεπτες.

Γενικότερα η δάφνη βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, έχει θερμαντική αλλά και διουρητική δράση και είναι ιδανική για την καλύτερη χώνεψη των φυτικών πρωτεϊνών που περιέχονται στα όσπρια.

Γι΄ αυτό να μην ξεχνάς να ρίχνεις ένα (ή δύο, ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού) φυλλαράκια στις φακές – προς το τέλος του μαγειρέματος, όπως και στους γίγαντες από την αρχή του βρασμού τους.

[Φωτό: © Depositphotos.com]

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ