Γιατί ο Σούπερμαν φοράει το εσώρουχο πάνω από τη στολή του;

Ο Σούπερμαν είναι ίσως ο πιο αγαπημένος υπερ-ήρωας μικρών και μεγάλων. Έχει όμως, ομολογουμένως, περίεργες συνήθειες, που μας δημιουργούν εύλογες απορίες. Όπως, ας πούμε, γιατί:

Όταν πετάει, τεντώνει το ένα χέρι, ενώ κρατά το άλλο μαζεμένο. Η εξήγηση που έχει δοθεί γι΄ αυτό είναι αστεία: Με το τεντωμένο οδηγεί και με το άλλο αλλάζει ταχύτητες!

Φοράει το εσώρουχό του πάνω από τη στολή. Γι΄ αυτή τη συνήθεια υπάρχει πιο σοβαρή εξήγηση: Όπως αποκάλυψε ο Τζούλιους Σουόρτζ – αρχισυντάκτης των DC Comics από το 1944 μέχρι το 1986, ο οποίος επέβλεψε και τη δημιουργία του Σούπερμαν, οι στολές των πρώτων σούπερ ηρώων ήταν εμπνευσμένες από τα κοστούμια των παλαιστών και των ακροβατών του τσίρκου. Αφού οι σούπερ ήρωες εκτελούσαν αντίστοιχες εντυπωσιακές σωματικές ασκήσεις με εκείνους, θεωρήθηκε πολύ φυσικό να υιοθετηθεί ο δικός τους τρόπος ντυσίματος.

Βέβαια οι παλαιστές και οι ακροβάτες δεν φορούσαν πράγματι εσώρουχα αλλά στενά σορτσάκια πάνω από τα κολάν τους, για να προστατεύουν τα ευαίσθητα σημεία από τυχόν τραυματισμούς.

H στολή του Σούπερμαν ολοκληρώθηκε το 1938.

Ο πρώτος Σούπερμαν ήταν άστεγος

Ο πρώτος Σούπερμαν δεν είχε καμία σχέση με τον σούπερ ήρωα εξωγήινο, που αφιερώνει τη ζωή του στο να σώζει την ανθρωπότητα. Όταν πρωτοσχεδιάστηκε (το 1933), ήταν ένας άστεγος που συμμετείχε σε κάποιο πείραμα για να κερδίσει χρήματα. Το πείραμα του έδωσε σούπερ δυνάμεις και ο άστεγος έγινε ο Σούπερμαν, ο οποίος είχε βάλει στόχο να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Σκότωσε τον επιστήμονα που του έδωσε τις δυνάμεις, αλλά μετά ανακάλυψε ότι οι επιδράσεις του πειραμάτος λειτουργούσαν για περιορισμένο διάστημα. Δεν κατάφερε να επαναλάβει το πείραμα και έτσι κατέληξε πάλι στον δρόμο.

Αυτή η ιστορία ονομαζόταν “Η Κυριαρχία του Σούπερμαν” και το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα ήταν Μπιλ Νταν. Έναν χρόνο αργότερα ο χαρακτήρας ξανασχεδιάστηκε παίρνοντας τη μορφή που έχει σήμερα και το όνομα Κλαρκ Κεντ από τον συνδυασμό των ονομάτων δύο πολύ γνωστών ηθοποιών, του Κεντ Τέιλορ και του Κλαρκ Γκέιμπλ.

Οι (σοβαρές) πληροφορίες είναι από τη Μηχανή του χρόνου.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ