Αν κάνεις την πρώτη σου προσπάθεια να γευτείς νηστίσιμο φαγητό και φοβάσαι για τυχόν διατροφικές ή/και γευστικές ελλείψεις, υπάρχουν τρόποι να το εμπλουτίσεις. Και πού ξέρεις; Μπορεί τελικά να ανακαλύψεις ότι η φυτοφαγία έχει και αυτή τις χάρες της.
Ιδού μερικές προτάσεις για… ενισχυμένα νηστίσιμα πιάτα:
• Πρόσθεσε στα μαγειρεμένα όσπρια κοπανισμένα καρύδια και λίγες μαύρες σταφίδες (ειδικά στα ρεβίθια).
• Εμπλούτισε τις ωμές σαλάτες με μικρά κομμάτια αβοκάντο και λεπτές φέτες πράσινου μήλου.
• Συνόδεψε τη φάβα με ελιές, ξερό κρεμμύδι και κάπαρη.
• Σερβίρισε το βρασμένο μπρόκολο με κοπανισμένα αμύγδαλα, ξανθές σταφίδες και λίγο αναποφλοίωτο ρύζι.
• Στόλισε τα ξερά φασόλια με σάλτσα από πράσινη και κόκκινη πιπεριά, λαδολέμονο και σκόρδο (λιωμένα στο μπλέντερ).
• Πάντρεψε τις βραστές πατάτες με μουστάρδα, κουκουνάρι, τριμμένο φουντούκι και μπόλικο μαϊντανό.
• Φτιάξε μια πίτα με γέμιση από ανάμικτα βρασμένα λαχανικά (καρότο, αρακά, φασολάκια, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι).