Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Ξανασκέψου το…

Ποτέ μην βιάζεσαι. Τις περισσότερες φορές μια δεύτερη σκέψη βγάζει λανθασμένη την...

Πώς σερβίρεται σωστά το τυρί;

Το τυρί είναι μια θρεπτική τροφή και δεν θα πρέπει να λείπει από το καθημερινό μενού. Και οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να απουσιάζει από ένα επίσημο τραπέζι. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το σερβίρεις;

Ειδικά σε ένα επίσημο γεύμα θα πρέπει να σερβίρονται μαζί τουλάχιστον τρία είδη τυριών: Ένα μαλακό, ένα σκληρό – όπως η γραβιέρα, και ένα τυρί-κρέμα. Θα τα βάλεις σε ένα ωραίο ξυλόγλυπτο ή κεραμικό πιάτο μαζί με το ειδικό μαχαίρι κοπής. Καλό είναι να υπάρχει ξεχωριστό μαχαίρι για το καθένα τυρί.

Το πιάτο δεν θα πρέπει να δείχνει άδειο αλλά ούτε και παραγεμισμένο.

Τα τυριά είναι πιο νόστιμα σε θερμοκρασία δωματίου. Οπότε φρόντισε να τα έχεις βγάλει από το ψυγείο λίγη ώρα πριν από το σερβίρισμα.

Μην τα κόψεις σε μικρές φέτες αλλά σε μεγάλα καθαρισμένα κομμάτια. Έτσι ο καθένας θα επιλέγει την ποσότητα που θέλει να βάλει στο πιάτο του.

Το τυρί συνοδεύεται κατά κανόνα από κόκκινο κρασί. Ωστόσο υπάρχουν κάποια που ταιριάζουν και με λευκό κρασί, όπως τα μαλακά και τα γλυκά τυριά.

Με μαλακό τυρί μπορείς να σερβίρεις μαζί και φρέσκο βούτυρο, κομμένο σε μπαλάκια με το ειδικό κουταλάκι των χόρτων. Μπορείς να το συνοδεύσεις με αλμυρά μπισκοτάκια ή κριτσίνια.

Για να παρασκευάσεις ένα νόστιμο, πικάντικο τυρί μπορείς να αναμίξεις ένα μαλακό τυρί με ίση ποσότητα φρέσκου βουτύρου και να το πασπαλίσεις με πάπρικα.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.