Πότε εμφανίστηκε ο πρώτος Ταρζάν στον κινηματογράφο;

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

Ο πρώτος Ταρζάν ήταν… βουβός. Όχι από άποψη, αλλά γιατί πρωταγωνιστούσε σε βωβή ταινία του 1918! Ναι, τότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο Ταρζάν είναι μυθιστορηματικός ήρωας, που γεννήθηκε από την πέννα του Αμερικανού συγγραφέα Edgar Rice Burroughs (1875 – 1950). Το αναγνωστικό κοινό τον γνώρισε πρώτη φορά το 1912, μέσα από το περιοδικό All Story (στο τεύχος Οκτωβρίου). Στη μεγάλη οθόνη έκανε το ντεμπούτο του έξι χρόνια αργότερα (27/1/1918), όταν ο σκηνοθέτης Scott Sidney μετέφερε στον κινηματογράφο το πρώτο βιβλίο του Burroughs: Ο Ταρζάν των πιθήκων (“Tarzan of the apes”), με πρωταγωνιστή τον Elmo Lincoln και την Enid Markey στον ρόλο της Τζέιν Πόρτερ (φωτό).

Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ τον… απογείωσε

Τζόνι Βαϊσμίλερ

Ωστόσο ο Ταρζάν γνώρισε την πραγματική κινηματογραφική του δόξα με τον Αμερικανό Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Τζόνι Βαϊσμίλερ (Johnny Weissmuller), που τον ενσάρκωσε πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη (πρώτη ταινία: Ταρζάν, ο πιθηκάνθρωπος – “Tarzan the ape man”, το 1932).

Φυσικά ο Βαϊσμίλερ και μιλούσε και έκανε παγκοσμίως γνωστή τη χαρακτηριστική κραυγή του Ταρζάν.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι, καίτοι αργότερα πολλοί άλλοι διάσημοι ηθοποιοί έπαιξαν τον ίδιο ρόλο, ο Βαϊσμίλερ έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος και πιο χαρακτηριστικός Ταρζάν.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ;

ΑΛΗΘΕΙΕΣ