PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς ένα φωτογραφικό κόλπο θα σε βοηθήσει να τρως λιγότερο;

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που δουλεύουν στη διαφήμιση και την προβολή προϊόντων το ξέρουν καλά: Για να κάνουν μια μικρή μερίδα φαγητού να φαίνεται μεγάλη, χρησιμοποιούν πιάτα που χωράνε μόλις και μετά βίας το φαγητό...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Γιατί οι φακές συνδυάζονται ιδανικά με το ρύζι; Δεν είναι μόνο θέμα γεύσης…

Τα όσπρια συνδυασμένα με ρύζι προσφέρουν όχι μόνο νοστιμιά αλλά και μεγάλα διατροφικά οφέλη. Κι αυτό γιατί ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά...

Πόσο θρεπτικό όσπριο είναι ο αρακάς;

Ο αρακάς δεν είναι λαχανικό, είναι όσπριο. Θρεπτικό, υγιεινό, με χαμηλά λιπαρά και ευχάριστη γλυκιά γεύση που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Πλούσιος σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες

Ο αρακάς αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών (βοηθούν στη δημιουργία και την ενίσχυση του μυϊκού συστήματος) και υδατανθράκων (προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό). Επίσης περιέχει φυτικές ίνες, πολύτιμες για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την προστασία από διάφορες ασθένειες (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, κάποιες μορφές καρκίνου κ.ά.), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες K, C, Α, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, φώσφορο, σίδηρο.

Ένα επιπλέον προσόν του είναι ότι περιλαμβάνει στη σύστασή του φυτοχημικές και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι περίφημες κουμαρίνες, οι οποίες, σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται να θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου του στομάχου.

Αν τον προτιμήσεις καταψυγμένο

Οι περισσότεροι προτιμούν σήμερα τον καταψυγμένο αρακά, καθώς υπάρχει σε κάθε σούπερ μάρκετ και προσφέρει ευκολία στο μαγείρεμα. Ο καταψυγμένος όμως μπορεί μεν να μην έχει χάσει τα πολύτιμα συστατικά του (αφού καταψύχεται το πολύ σε τέσσερις ώρες από τη συγκομιδή του), ωστόσο υποβάλλεται σε κάποια επεξεργασία (του προσθέτουν π.χ. νάτριο) ώστε να διατηρείται φρέσκος. Γι΄ αυτό καλό είναι, πριν τον βάλεις στην κατσαρόλα, να τον ξεπλύνεις καλά.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας, για να λύνεις τις Απορίες σου.