Γιατί ολόκληρο το φρούτο είναι καλύτερο από τον χυμό του;

Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να πιουν τον χυμό παρά να φάνε ολόκληρο ένα φρούτο. Όμως αυτή η διατροφική επιλογή έχει δύο μειονεκτήματα:

Στους χυμούς δεν περιλαμβάνονται οι φυτικές ίνες, που βρίσκονται στη σάρκα του φρούτου και είναι πολύτιμες για τον οργανισμό.

Οι φυτικές ίνες, μεταξύ των άλλων, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

Οι χυμοί αυξάνουν ταχύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επειδή απορροφώνται πιο γρήγορα.

Επομένως, η κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου (ακόμα καλύτερα με τη φλούδα του, αν τρώγεται) είναι πιο ωφέλιμη, καθώς έτσι ο οργανισμός λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Απορίας ΆξιοΣΧΕΤΙΚΑ
Τα Προτείνουμε