Γιατί μία χούφτα αμύγδαλα είναι ιδανικό ενδιάμεσο γεύμα;

“Στάσου, μύγδαλα!”, φώναζε ο Γιάννης Βόγλης στην καλλίγραμμη αλλοδαπή δεσποινίδα, σε σκηνή παλιάς γνωστής ελληνικής ταινίας. Λες και ήξερε ότι ήταν τα πλέον κατάλληλα να τη βοηθήσουν να διατηρήσει το λεπτό σώμα της.

Η επιστημονική απόδειξη

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, τα αμύγδαλα μπορούν να μειώσουν την όρεξη.

Η έρευνα έδειξε ότι τρώγοντας καθημερινά 15-20 αμύγδαλα ως ενδιάμεσο γεύμα (δεκατιανό ή απογευματινό) μειώνεται η διάθεση για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού στο αμέσως επόμενο κυρίως γεύμα.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η ποσότητα αυτή των αμυγδάλων ισοδυναμεί με πρόσληψη 250 θερμίδων, το σωματικό βάρος δεν αυξάνεται.

Τα αμύγδαλα της καρδιάς μας…

Τα αμύγδαλα, εκτός των άλλων, προσφέρουν στον οργανισμό μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε. Ως εκ τούτου, ωφελούν την καρδιά και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

PoiosTiGiati
PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Η περιέργεια μας κάνει εξυπνότερους!

Δημοφιλή

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Γιατί οι φακές συνδυάζονται ιδανικά με το ρύζι; Δεν είναι μόνο θέμα γεύσης…

Οι φακές συνδυασμένες με ρύζι προσφέρουν όχι μόνο νοστιμιά αλλά και μεγάλα διατροφικά οφέλη. Κι αυτό γιατί ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά...

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια φάβα;

Συνήθως τη συναντάμε ως ορεκτικό, όμως μπορεί μια χαρά να σταθεί και ως κύριο πιάτο, συνοδευμένο από σαλάτα εποχής (π.χ. λάχανο, καρότο...

Δες κι Αυτό