Αμύγδαλα και καρύδια: Πού στοχεύει η ευεργετική δράση τους;

Τα αμύγδαλα και τα καρύδια, εκτός από την ιδιαίτερη γεύση τους, ξεχωρίζουν και για τη θρεπτική αξία τους, καθώς και για την προστατευτική δράση τους στον εγκέφαλο και την καρδιά.

Καρύδια για τον εγκέφαλο

Σπάζοντας το τσόφλι των καρυδιών θα βρεθείς μπροστά σε δύο μίνι ανθρώπινα εγκεφαλικά ημισφαίρια. Και δεν είναι τυχαίο: η ίδια η φύση μας δείχνει ότι τα καρύδια ευεργετούν τον εγκέφαλο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα καρύδια είναι πλούσια σε ω3 και ω6 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία δρουν προστατευτικά για την καλή πνευματική λειτουργία και θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ αλλά και της έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας γενικότερα.

Επιπλέον, έρευνες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν τα καρύδια προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από τη φθορά βελτιώνοντας τη μνήμη.

Αμύγδαλα για καλό κυκλοφορικό

Τα αμύγδαλα ωφελούν την καρδιά, καθώς περιέχουν μαγνήσιο και ασβέστιο, δυο στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή καρδιακή λειτουργία. Επίσης είναι πλούσια σε ωφέλιμα πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη δημιουργία ενός καλού λιπιδαιμικού προφίλ και, κατ΄ επέκταση, στην καλή υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ