Τι χρειάζεσαι επειγόντως, αν είσαι αγχώδης τύπος;

Τα αγχώδη άτομα συχνά κρατούν την αναπνοή τους, όταν εκτελούν μια καινούργια, άγνωστη ή δύσκολη εργασία. Δεν το καταλαβαίνουν βέβαια, αφού δεν το κάνουν συνειδητά. Όμως η κρατημένη αναπνοή έχει μια σημαντική επίπτωση: αναγκάζει τους μυς να βρίσκονται σε διαρκή υπερένταση. Έτσι το σώμα είναι συνεχώς σφιγμένο. Ακόμα, εξαιτίας του ασυνείδητου σφιξίματος επιδεινώνεται μια ήδη υπάρχουσα κακή στάση του σώματος – γι΄ αυτό και η σωστή αναπνοή έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Μια άσκηση για να βελτιώσεις την αναπνοή σου

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι περισσότεροι άνθρωποι αναπνέουν χρησιμοποιώντας τη μισή από τη χωρητικότητα των πνευμόνων τους. Αυτή η ρηχή, κοντή αναπνοή είναι χαρακτηριστικό τόσο της αγχώδους όσο και της καθιστικής ζωής. Για να αλλάξει ο συγκεκριμένος τύπος αναπνοής, χρειάζεται μια απλή γυμναστική των πνευμόνων: βαθιές εισπνοές και βαθιές εκπνοές – και οι δύο από τη μύτη. Τι αποτέλεσμα έχει αυτό; Γυμνάζονται οι αναπνευστικοί μύες.

Αλλά υπάρχει και κάτι καλύτερο: οι βαθιές αναπνοές φέρνουν μια βαθιά, ευχάριστη χαλάρωση. Ταυτόχρονα δίνουν πλαστικότητα και ευελιξία στο σώμα, επειδή μαλακώνουν τους τεταμένους μυς.

* Εννοείται πως, αν αντιμετωπίζεις προβλήματα του αναπνευστικού, θα πρέπει απαραιτήτως να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου ειδικού (π.χ. για αναπνευστική φυσικοθεραπεία, η οποία μπορεί να βελτιώσει τον υπάρχοντα τρόπο αναπνοής).

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ