Τι θεραπεύει το μασάζ;

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Το μασάζ είναι σίγουρα μια ανακουφιστική εμπειρία. Προσφέρει χαλάρωση των σφιγμένων μυών και ευεξία, ενώ βελτιώνει την αιμοκυκλοφορία. Αν όλα αυτά σου φαίνονται ενδιαφέροντα (ίσως και να τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι), τότε θα χαρείς να μάθεις και τι άλλο καλό κάνει.

Όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το αμερικανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Buck για τη Γήρανση και το καναδέζικο McMaster University του Οντάριο, το μασάζ έχει επίσης εξαιρετικές βιολογικές επιδράσεις: Βοηθάει τους μυς να αποκτήσουν περισσότερη ενέργεια και τους απαλλάσσει από φλεγμονές. Γι΄ αυτόν τον λόγο, εκτός των άλλων, μπορεί να αποβεί ευεργετικό για ηλικιωμένους, για άτομα που πάσχουν από μυοσκελετικές κακώσεις, καθώς και για ασθενείς με χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις.

Ένα… χαλαρωτικό παυσίπονο

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μασάζ ευνοεί την ανάπτυξη νέων μιτοχονδρίων στους μυς που στηρίζουν τον σκελετό (τα μιτοχόνδρια είναι μικρά στοιχεία των κυττάρων – εργοστάσια ενέργειας του οργανισμού). Έτσι εξηγείται λοιπόν το αίσθημα αναζωογόνησης που ακολουθεί λίγες ώρες μετά το μασάζ.

Επίσης οι μαλάξεις καταστέλλουν τυχόν φλεγμονές στους μυς μειώνοντας και τον μυϊκό πόνο, ενδεχομένως με τον ίδιο μηχανισμό που το κάνουν τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, τόνισαν οι ερευνητές.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ