Το παρφέ είναι παγωτό; Στην Ελλάδα, ναι. Στη Γαλλία, απ΄ όπου προέρχεται αυτό το… τέλειο γλύκισμα, όχι.
Εμείς εδώ ξέρουμε ότι το παρφέ είναι είδος παγωτού με πλούσια γεύση, εμπλουτισμένο με φρούτα ή/και κομματάκια ξηρών καρπών. Όμως βασικά το παρφέ είναι παγωμένο γλυκό. Ποια η διαφορά, θα αναρωτηθείς.
Το… τέλειο γαλλικό γλυκό
Παρφέ στα γαλλικά σημαίνει “τέλειο”. Εννοείται πως είναι γαλλικής έμπνευσης, με την πρώτη συνταγή του να καταγράφεται το 1894. Έχει ως βάση του τα αυγά και τη ζάχαρη, τα οποία ανακατεύονται με αφρατεμένη κρέμα. Είναι πιο “βαρύ” από το παγωτό, αλλά επειδή η υφή του μοιάζει με του παγωτού, το έχουμε ταυτίσει με αυτό.
Επίσης η κλασική συνταγή δεν περιέχει κομμάτια φρούτων ή ξηρούς καρπούς.