Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Τι είναι το Χούι, που – κατά τη γνωστή παροιμία – βγαίνει μετά την ψυχή;

Το πιο πιθανό είναι να ξέρεις από πρώτο χέρι  πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της συνήθειας. Απ΄ αυτό άλλωστε έχει προκύψει και η γνωστή παροιμία που λέει πως, όταν πεθαίνει κάποιος...

Τι δεν μπορείς να κάνεις με 1 εκατομμύριο ευρώ;

Ναι, με πολλά λεφτά μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Ή μήπως όχι;

Σίγουρα, ακόμα και αν είχες ένα εκατομμύριο (ή ακόμα περισσότερα) ευρώ δικά σου, δεν θα μπορούσες:

Να κερδίσεις αθανασία. Ουδείς αθάνατος, όσο πλούσιος και αν είναι. Και μην πεις ότι δεν σε ενδιαφέρει η αθανασία, διότι οι προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι να κρατηθούν στη ζωή, σε όσο δύσκολες καταστάσεις και αν βρίσκονται (είναι αυτό που αποκαλούμε ένστικτο επιβίωσης), αποδεικνύουν περίτρανα ότι κανείς δεν θέλει να φύγει από τον μάταιο τούτον κόσμο.

Να παραμείνεις νέος/α. Ακόμα και αν υποβληθείς σε όλες τις πλαστικές του κόσμου για να μπορέσεις να κρατήσεις αναλλοίωτη τη νεανική εμφάνιση, το μόνο που θα καταφέρεις είναι κάποια στιγμή να την παρα… αλλοιώσεις και να παραμορφωθείς. Βλέπεις άλλωστε πόσο… αναλλοίωτοι μένουν οι γερασμένοι πλούσιοι, που κάνουν μπότοξ και λίφτινγκ κάθε τρεις και λίγο. Και δεν είναι μόνο η εμφάνιση αλλά και η σωματική δύναμη που παίρνει την κατιούσα.

Να κερδίσεις αληθινή αγάπη (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, αλλά μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Ακόμα και αν κάποιοι σου την προσφέρουν απλόχερα, ποτέ δε θα είσαι σίγουρος/η ότι είναι ανιδιοτελής.

Να κερδίσεις τον σεβασμό γι΄ αυτό που πραγματικά είσαι. Κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι θα σέβονται τα χρήματά σου και την ισχύ που αυτά σέρνουν μαζί τους.

Να αποφύγεις ένα ατύχημα, να γιατρέψεις τον εαυτό σου ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Πολλοί εκατομμυριούχοι αρρωσταίνουν, πηγαίνουν στους καλύτερους γιατρούς αλλά τελικά, όταν έρθει η ώρα, και αυτοί αποχωρούν από τη ζωή. Δηλαδή έχουν την ίδια μοίρα με τους φτωχούς, κοινούς θνητούς. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος γιατρειάς (ή αποφυγής ατυχήματος) γιατί, αν υπήρχε, θα οδηγούσε στην αθανασία.

Να καλυτερέψεις τον εαυτό σου. Κατά πώς έχει δείξει η ζωή, ελπίδα να βελτιώσουν τον χαρακτήρα τους έχουν μόνο οι ξεβολεμένοι (φυσικά και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συμβαίνει).

Πριν σπεύσεις να πεις «Καλά, ας τα είχα εγώ και μια χαρά θα ήμουν», κοίτα λίγο γύρω σου, συνειδητοποίησε όποια καλά σου συμβαίνουν και άρχισε να τα απολαμβάνεις πραγματικά. Χωρίς χρονοτριβές. Γιατί ακόμα την αθανασία δεν την κερδίσαμε…

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.