Ποιος κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του;

Για σχεδόν μισό αιώνα (47 χρόνια, για την ακρίβεια) ήταν στόχος δολοφονικών επιθέσεων, ωστόσο κατάφερνε πάντα να επιζεί και να… βασιλεύει.

Ο λόγος για τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο (13 Αυγούστου 1926 – 25 Νοεμβρίου 2016), ο οποίος κέρδισε επάξια μια θέση στις σελίδες του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες ως ο άνθρωπος εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας.

Από το 1959, όταν ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα (για να κυβερνήσει την Κούβα μέχρι το 1976 ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια μέχρι το 2008 ως πρόεδρος), προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν – χωρίς επιτυχία – εκατοντάδες φορές!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cubadebate.cu, μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε προσωρινά την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ, είχαν καταγραφεί 639 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του! Σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επίδοξους δολοφόνους του ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες αποτυχημένες: ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ.

Τελικά, ο Φιντέλ Κάστρο απεβίωσε το 2016, σε ηλικία 90 ετών. Από το 2006 ταλαιπωρούνταν από πολλά προβλήματα υγείας.

Δημοφιλή

Πότε αρχίζουν τα μωρά να λένε τις πρώτες τους λέξεις;

Κάθε μωρό είναι διαφορετικό και αναπτύσσει τις λεκτικές του δεξιότητες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές - όταν ο φωνητικός μηχανισμός ωριμάσει. Και αυτό εξαρτάται κυρίως από το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Πάντως, κάθε μωρό...

Τι κάνει ένας Μεμψίμοιρος και γίνεται “τοξικός”;

Όπου συναντάς άνθρωπο μεμψίμοιρο, πρέπει να τον αποφεύγεις πάση θυσία. Γιατί αντιμετωπίζει τη ζωή με τον χειρότερο τρόπο και μπορεί να σε παρασύρει στη δυστυχία...

Τι σοφό έχει πει ο Αριστοτέλης για τον θυμό;

Καθένας μπορεί να θυμώσει, αυτό είναι εύκολο. Το να θυμώσεις όμως με τον σωστό άνθρωπο, στον σωστό βαθμό, για τον σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με τον σωστό τρόπο δεν είναι και τόσο εύκολο, είχε πει - πολύ σοφά...