Πόσο υγιεινά είναι τα ταπεινά στραγάλια;

Θεωρούνται οι πιο παρακατιανοί ξηροί καρποί, αλλά άδικα. Γιατί τα στραγάλια (τα οποία, για την ακρίβεια, δεν είναι ξηροί καρποί αλλά ρεβίθια ψημένα) αποτελούν ένα υγιεινό σνακ με ελάχιστα λιπαρά.

Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και υδατανθράκων (δύο χούφτες στραγάλια αντιστοιχούν σε μία μερίδα άπαχο κρέας και μία μερίδα μακαρόνια), περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και πλεονεκτούν σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, βιταμίνες απαραίτητες για την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι επίσης πολύ πλούσια σε βιταμίνες Κ και C.

Αφράτα και με σταφίδες

Είτε διαλέξεις αφράτα είτε σκληρά είναι το ίδιο, αφού δεν διαφέρουν σε διατροφική αξία. Ωστόσο τα αφράτα, μαζί με ξανθές, μαλακές σταφίδες, είναι σκέτη απόλαυση σε στιγμές που θέλεις μια αλμυρό-γλυκη γεύση. Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Δημοφιλή

Πώς θα φτιάξεις βασιλόπιτα χωρίς αβγά και βούτυρο;

Φέτος μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μια βασιλόπιτα με θρεπτικά συστατικά - χωρίς βούτυρο, αβγά ή άλλα παχυντικά υλικά - με απίστευτη γλύκα και νοστιμιά!

Πόσο ζουμί από κόκκινα σκαθάρια τρώμε εν αγνοία μας κάθε μέρα;

Τρώμε έντομα χωρίς να το ξέρουμε; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα...

Πότε άλλαξε χρώμα ο ταραμάς και από λευκός έγινε κόκκινος;

Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το λευκό. Ο κόκκινος ταραμάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά μπακάλικα στη δεκαετία του 1950 και οφείλει την εντυπωσιακή...