Σε πόσο χρόνο βράζει ένα αβγό;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Υπάρχουν δύο τρόποι να βράσεις ένα αβγό:

Ο πρώτος τρόπος είναι να γεμίσεις μια μικρή κατσαρόλα με νερό και, μόλις αρχίσει να βράζει, να βάλεις μέσα με προσοχή το αβγό ή τα αβγά. Θα χαμηλώσεις τη φωτιά και θα αφήσεις τα αβγά να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά, αν τα θέλεις μελάτα, 8-10 λεπτά (για πιο σφιχτά) ή 15-18 λεπτά για πολύ σφιχτά.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να βάλεις τα αβγά στην κατσαρόλα και να τα σκεπάσεις τελείως με κρύο νερό. Θα τοποθετήσεις την κατσαρόλα στο μάτι και, μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, θα την αποσύρεις. Αν θέλεις αβγά μελάτα, θα τα βγάλεις αμέσως από το νερό. Για πιο σφιχτά, θα σκεπάσεις την κατσαρόλα και θα αφήσεις τα αβγά να μείνουν στο νερό για 5 έως 10 λεπτά (τα πολύ σφιχτά).

Ο χρόνος βρασμού ενός αβγού εξαρτάται επίσης από το μέγεθός του: Τα πολύ μικρά αβγά θα τα αφήνεις ½ λεπτό λιγότερο από τον προαναφερόμενο χρόνο, ενώ τα πολύ μεγάλα ½ λεπτό περισσότερο.

Από το ψυγείο σε κρύο νερό

Τα αβγά που βγάζεις από το ψυγείο καλό είναι τα βράζεις με τον δεύτερο τρόπο προσθέτοντας επιπλέον λίγο αλάτι στο νερό, ώστε να μη ραγίσουν από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς - για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο. Αν θέλεις να τα κάνεις...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!