Πώς ο Motoi Yamamoto μετατρέπει το αλάτι σε έργο τέχνης;

Άλλοι δουλεύουν με επιδεξιότητα τον πηλό και άλλοι το μάρμαρο, το χιόνι ή τον πάγο. Αυτό όμως που κάνει ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Motoi Yamamoto απαιτεί ακρίβεια και προπαντός μεγάλη υπομονή, καθώς παλεύει να συνθέσει γλυπτά και άλλα έργα από αλάτι! Μάλιστα σε μια από τις τελευταίες εκθέσεις του έργου του – στο Bellevue Arts Museum της Ουάσιγκτον – το κοινό έμεινε έκθαμβο αντικρύζοντας τη νέα του σύνθεση με εντυπωσιακούς λαβύρινους από κόκκους αλατιού, που κάλυπταν αρκετά τετραγωνικά μέτρα του εν λόγω μουσείου.

Αλμυροί ουρανοξύστες και κάστρα

Τα… αλμυρά έργα του Motoi Yamamoto απαιτούν εκατοντάδες κιλά αλατιού και πολλές ώρες για να ολοκληρωθούν. Και μπορεί το αλάτι στη γνωστή μας κατάσταση να ρέει, καθώς αποτελείται από μικρούς κρυστάλλους, όμως στα χέρια του Ιάπωνα καλλιτέχνη υπακούει ακολουθώντας περίεργα σχήματα στο δάπεδο που μοιάζουν με δαντέλα ή ιστό αράχνης. Ακόμα γίνεται… αλατόσκαλα με επιδέξια καμωμένα σκαλοπάτια ή μεταμορφώνεται σε σκόρπια φύλλα του δάσους, βουνά, κάστρα και ουρανοξύστες.

Η τέχνη του θεωρείται ότι έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον στον ίδιο.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Δες κι αυτό

Περισσότερα Άρθρα

Δημοφιλή

Βασιλικός στη γλάστρα: Πώς θα τον φροντίζεις σωστά;

Είναι αρωματικός, γευστικός, εντομοαπωθητικός, απολυμαντικός και… γαμήλιος. Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βότανα παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου στολίζει καμαρωτός και φουντωτός μπαλκόνια και...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

“Να τα εκατοστήσεις” ή “Να τα εκατοστίσεις”; Πώς γράφεται σωστά η γενέθλια ευχή;

Συνήθως στα γενέθλια κάποιου του ευχόμαστε να φτάσει ως τα εκατό χρησιμοποιώντας το ρήμα εκατοστίζω (και όχι εκατοστώ), το οποίο σημαίνει αυξάνω το πλήθος πραγμάτων που έχω ως...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Θέλεις να λύνεις τις Απορίες σου;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και θα έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι