Πώς θα διατηρήσεις τον ντοματοπελτέ φρέσκο για πολλές μέρες;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αν ανοίξεις μια κονσέρβα με ντοματοπελτέ και δεν χρησιμοποιήσεις όλη την ποσότητα στο φαγητό, μην ανησυχείς για το πώς θα συντηρήσεις σωστά το υπόλοιπο προϊόν. Υπάρχει μια εύκολη λύση:

Αμέσως μετά το άνοιγμα θα μεταφέρεις τον ντοματοπελτέ από το μεταλλικό κουτί του σε ένα καθαρό γυάλινο βαζάκι. Στη συνέχεια θα χύσεις από πάνω ελαιόλαδο (να καλύψει όλη την επιφάνεια) και θα αποθηκεύσεις το βαζάκι στο ψυγείο. Έτσι ο ντοματοπελτές θα κρατήσει για πολλές μέρες.

Σε καμία περίπτωση μην αφήσεις τον ντοματοπελτέ στο κονσερβοκούτι μετά το άνοιγμα, διότι το πολύ σε πέντε μέρες θα έχει μουχλιάσει και θα αναγκαστείς να τον πετάξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πού πετάμε τα άχρηστα γκαζάκια και σπρέι; Σε κανονικό κάδο ή στον μπλε της ανακύκλωσης;

Γκαζάκια, σπρέι και άλλα δοχεία "υπό πίεση" που θέλεις να πετάξεις μπορείς να τα ρίχνεις σε μπλε κάδους ανακύκλωσης. Με μια βασική προϋπόθεση...

Γιατί τα αποθηκευμένα τρόφιμα θέλουν… δαφνοστόλισμα;

Η δάφνη μέσα στην κουζίνα (εκτός από τη μαγειρική) μπορεί να κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά: Να προστατεύσει τις αποθηκευμένες σε...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα λεκέ από κερί που έσταξε στο χαλί;

Τα κεριά δημιουργούν μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι, αλλά πολλές φορές μπορεί να γίνουν… ζημιάρικα. Όπως, ας πούμε, να στάξουν πάνω σε ένα χαλί και να αφήσουν λεκέ...

Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς - για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο. Αν θέλεις να τα κάνεις...

Πού πετάμε τα άχρηστα γκαζάκια και σπρέι; Σε κανονικό κάδο ή στον μπλε της ανακύκλωσης;

Γκαζάκια, σπρέι και άλλα δοχεία "υπό πίεση" που θέλεις να πετάξεις μπορείς να τα ρίχνεις σε μπλε κάδους ανακύκλωσης. Με μια βασική προϋπόθεση...

Πώς θα συνεφέρεις ένα μάλλινο που “μπήκε” στο πλύσιμο;

Πλένεις το αγαπημένο σου πουλόβερ, κάτι πάει στραβά και συρρικνώνεται. Πριν βιαστείς να το κατατάξεις στα παιδικά ρούχα, αξίζει τον κόπο να...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!