Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς - για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο. Αν θέλεις να τα κάνεις...

Πώς θα αποφύγεις ιούς και μικρόβια στο γυμναστήριο;

Πολλά μικρόβια, ιοί και βακτήρια αγαπούν το θερμό και υγρό περιβάλλον – και τον ιδρώτα. Επομένως ένα γυμναστήριο μπορεί να αποτελέσει τον κατάλληλο χώρο για την ανάπτυξή τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάθε γυμναστήριο τα μικρόβια κάνουν πάρτι, η άσκησή σου εκεί μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ευχάριστα με τη λήψη κάποιων προληπτικών μέτρων.

Τι μπορείς να κάνεις:

Να φοράς ρούχα που δεν θα αφήνουν ακάλυπτα σημεία του σώματος, τα οποία θα ακουμπήσουν επάνω σε πάγκους και άλλα όργανα γυμναστικής, για να αποφύγεις να έρθει το δέρμα σου σε επαφή με τον ιδρώτα του προηγούμενου αθλούμενου. Ακόμα καλύτερα είναι αν απλώνεις μια δική σου πετσέτα επάνω στα όργανα όπου πρόκειται να καθίσεις. Να έχεις επίσης πάντα μια δεύτερη καθαρή πετσέτα μαζί σου για να σκουπίζεις τον ιδρώτα σου.

Να πλένεις τα χέρια σου πριν από και μετά την επαφή σου με τα όργανα.

Αν έχεις κάποια ανοικτή πληγή στο δέρμα, κάλυψέ την με αυτοκόλλητο επίδεσμο.

Να παίρνεις καλύτερα μαζί σου το δικό σου, ελαφρύ στρωματάκι για την ομαδική γυμναστική, το οποίο θα πρέπει να καθαρίζεις τακτικά.

Καλό θα είναι να έχεις το δικό σου μπουκάλι με νερό γεμάτο από το σπίτι, ώστε να μη χρειαστεί να το γεμίσεις από τη βρύση ή τον ψύκτη του γυμναστηρίου, όπου και άλλοι πιθανώς ακουμπούν το στόμιο των μπουκαλιών τους: Τα μικρόβια περνούν εύκολα από το πλαστικό μπουκάλι στη βρύση.

Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα ντους στο γυμναστήριο, παρά να φύγεις ιδρωμένος/η: Το νερό (μαζί με πράσινο σαπούνι, κατά προτίμηση) σε απαλλάσσει από μικρόβια στα οποία τυχόν εκτέθηκες.

Είναι σκόπιμο να φοράς παντόφλες μπάνιου στα αποδυτήρια, το ντους και τη σάουνα, για να αποφύγεις τους μύκητες που αναπτύσσονται στα πόδια των αθλητών. Επίσης να σκουπίζεις καλά τα πόδια σου πριν φορέσεις τα παπούτσια σου.

Να στρώνεις μια πετσέτα στο κάθισμα της σάουνας, ως πρόληψη για τυχόν μύκητες.

Να βάζεις τα ιδρωμένα ρούχα και τις πετσέτες σε μια ξεχωριστή τσάντα και να τα βγάζεις αμέσως μόλις φτάνεις στο σπίτι. Καλό είναι να μην φοράς τα ίδια δεύτερη φορά.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.