Πώς κάποιοι άνθρωποι σου κλέβουν βιοενέργεια; (Να ξέρεις, για να προστατεύεσαι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσες είναι οι Ήπειροι; Τέσσερις, έξι, επτά; Εξαρτάται από το πού ζεις…

Παγκοσμίως επικρατούν 5 μοντέλα διαχωρισμού των ηπείρων, σύμφωνα με διαφορετικές τεκτονικές, γεωγραφικές, γεωπολιτισμικές και ιστορικές...

Πόσα είναι όλα τα ελληνικά νησιά;

Τα περισσότερα ελληνικά νησιά βρίσκονται στο Αιγαίο πέλαγος, λιγότερα στο Ιόνιο και ελάχιστα στο Λιβυκό και σε άλλα μικρότερα πελάγη...

Πότε βάζουμε αποσιωπητικά (…) σε μια πρόταση;

Πολλές φορές βάζουμε αποσιωπητικά σε μία πρόταση, αλλά δεν το κάνουμε πάντα με τον σωστό τρόπο. Δες πότε και πού μπαίνουν. Καταρχάς, τα αποσιωπητικά είναι πάντοτε…
PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μέσα από τις μελέτες τους ότι ο οργανισμός μας είναι ένας μικρόκοσμος – αντίγραφο του μακρόκοσμου που ονομάζουμε σύμπαν. Το σώμα μας διαθέτει ένα μοναδικό ενεργειακό σύστημα, ανιχνεύσιμο και μετρήσιμο, που απλώνεται γύρω του. Αυτό είναι το βιοενεργειακό μας πεδίο – φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να λειτουργεί και ως ασπίδα προστασίας. Όμως, μερικές φορές, η βιοενέργειά μας γίνεται στόχος κάποιων… πεινασμένων, τους οποίους άθελά μας τελικά τρέφουμε.

Από πού παίρνουμε ενέργεια;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους που πιστεύουν στη βιοενέργεια, ο ανθρώπινος οργανισμός τροφοδοτεί τα συναισθήματά του με νευροχημικές ουσίες. Για να παράγει αυτές τις ουσίες, αντλεί ενέργεια από το περιβάλλον (τον ήλιο, το φως, το νερό, τις τροφές). Όμως, όταν νιώσει ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες του, ενδέχεται να αναζητήσει αλλού πηγές για να βρει την ενέργεια που του λείπει. Έτσι συνειδητά ή ασυνείδητα ίσως στραφεί σε άλλους ανθρώπους.

Τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι…

Οι παραδοσιακοί τρόποι με τους οποίους κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να κλέψουν την ενέργειά σου είναι με το να σε φοβερίζουν και να σε αγχώνουν, να πασχίζουν με εκβιαστικό τρόπο να σε κάνουν να τους συμπονέσεις, να υποκρίνονται τους μυστηριώδεις ή τους παντελώς αδιάφορους ή να σε υποκινούν να θυμώσεις. Όμως, όπως εξηγούν ειδικοί ψυχολόγοι, υπάρχουν και πιο ύπουλοι κλέφτες, οι οποίοι δρουν απολύτως συνειδητά και κακόβουλα με πολύ απλούς τρόπους. Ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί, για παράδειγμα, να σε “κλέβει” βάζοντάς σε να του μιλάς συνέχεια και να τον κοιτάς, να πλησιάζει πολύ κοντά σου χωρίς εσύ να το επιθυμείς ή να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σου με κάθε τρόπο (με προκλητική εμφάνιση ή μιλώντας σαγηνευτικά).

Μην ψάχνεις να τον/την αναγνωρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που τους ονομάζουμε αρνητικούς ή γκρινιάρηδες. Μπορεί κάλλιστα να κρύβεται πίσω από ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παρουσιαστικό. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα άτομο που στην πραγματικότητα είναι ανασφαλές και φοβάται, γιατί έχει συνειδητοποιήσει τη δική του έλλειψη ενέργειας. Επομένως, όσο πιο απαθής και αδιάφορος/η είσαι απέναντί του, τόσο το καλύτερο.

Μην επιτρέπεις να σε εξαντλούν

Αν μετά από μια κοινωνική επαφή έχεις συμπτώματα κούρασης, σημαίνει (εφόσον, φυσικά, δεν συντρέχει παθολογικός λόγος) ότι η ενεργειακή αλληλεπίδραση που είχες με κάποιο άλλο άτομο έγινε εις βάρος σου. Όμως μην ανησυχείς, η ενέργεια αναπληρώνεται σύντομα με φυσικό τρόπο. Απλώς την επόμενη φορά κάνε προσεκτικά τις επιλογές σου και μην επιτρέψεις ξανά σε κανέναν να σε κάνει να νιώσεις άρρωστος/η χωρίς λόγο.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ;