Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Τι είναι το Χούι, που – κατά τη γνωστή παροιμία – βγαίνει μετά την ψυχή;

Το πιο πιθανό είναι να ξέρεις από πρώτο χέρι  πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της συνήθειας. Απ΄ αυτό άλλωστε έχει προκύψει και η γνωστή παροιμία που λέει πως, όταν πεθαίνει κάποιος...

Πότε τρώμε τις μεγαλύτερες ποσότητες σοκολάτας;

Τη σοκολάτα τη λατρεύουμε σχεδόν όλοι. Απολαμβάνουμε τη γεύση της και το γεγονός ότι μας φτιάχνει τη διάθεση, ενώ – υπό προϋποθέσεις – βελτιώνει και την ψυχοσωματική μας υγεία. Την τρώμε όλες τις μέρες του χρόνου, όμως την προτιμούμε ιδιαίτερα το Πάσχα. Τουλάχιστον έτσι λένε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Κατά τη διάρκεια λοιπόν των πασχαλινών ημερών καταναλώνονται παγκοσμίως οι μεγαλύτερες ποσότητες σοκολάτας. Και αυτό γιατί στο παιχνίδι της γλυκιάς γεύσης μπαίνουν σοκολατένια λαγουδάκια και αβγά, τα οποία τιμούμε δεόντως.

Δύο επιπλέον… σοκολατένιες λεπτομέρειες:

1. Πάνω από το 75% όσων γεύονται σοκολατένια λαγουδάκια τρώει πρώτα τα αφτιά και μετά τα υπόλοιπα μέρη του γλυκίσματος (λογικό, αφού προεξέχουν και είναι πιο εύκολο να κοπούν).

2. Τα σοκολατένια αβγά, όταν πρωτοβγήκαν στην αγορά, ήταν μικρά και γεμάτα σοκολάτα – όχι μεγάλα και κούφια, όπως είναι τα περισσότερα σήμερα.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.