Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τι είναι το Χούι, που – κατά τη γνωστή παροιμία – βγαίνει μετά την ψυχή;

Το πιο πιθανό είναι να ξέρεις από πρώτο χέρι  πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της συνήθειας. Απ΄ αυτό άλλωστε έχει προκύψει και η γνωστή παροιμία που λέει πως, όταν πεθαίνει κάποιος...

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το σώμα μας (λένε οι ειδικοί);

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, έλεγαν οι παλιοί. Σαφώς ισχύει, αλλά όχι σε υπερβολή. Τουλάχιστον όσον αφορά στο σώμα μας. Εκεί η υπερβολική καθαριότητα μπορεί να αποβεί… μοιραία.

Όχι στο καθημερινό σαπούνισμα

Μπορεί να μην μας αρέσει, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για λόγους υγείας πρέπει να κάνουμε μπάνιο το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Γιατί σαπουνίζοντας το σώμα μας καθημερινά του αφαιρούμε τα φυσικά έλαια που το προστατεύουν και κρατούν μακριά μολυσματικούς παράγοντες, απειλητικούς για την υγεία μας. Επιπλέον, το καθημερινό σαπούνισμα δημιουργεί ξηρότητα και θαμπάδα στο δέρμα.

Καθημερινή καθαριότητα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία

Καθημερινά μπορούμε να καθαρίζουμε μόνο τα σημεία του σώματος από όπου αναδίδονται οσμές. Δηλαδή τις μασχάλες, τη γεννητική και πρωκτική περιοχή και τα πόδια. Όλο το υπόλοιπο σώμα, εφόσον δεν έχει ιδρώσει ή βρομίσει από κάποια εργασία ή γυμναστική, πρέπει να το πλένουμε ολόκληρο μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Τι γίνεται με το λούσιμο;

Και στο λούσιμο των μαλλιών επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οι ειδικοί προτείνουν να μην τα λούζουμε πολύ συχνά, αν δεν συντρέχει λόγος.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.