Πόσο κοστίζει η ευτυχία;

Πόσο κοστίζει η αγάπη, η φιλία, η εσωτερική γαλήνη; Απολύτως τίποτα! Να το καταγράψεις λοιπόν: Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Και μην νομίζεις ότι αυτό είναι μια θεωρία που χρησιμοποιείται ευρέως ως παρηγοριά στον… άρρωστο (εν προκειμένω, τον ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη). Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι τα χρήματα δεν φέρνουν απαραίτητα και την ευτυχία στη ζωή μας. Και οπωσδήποτε δεν αγοράζουν συναισθήματα.

Τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν δεν έχεις αγάπη…

Αρκεί να τα βγάζουμε πέρα με τα καθημερινά έξοδα, λένε οι ειδικοί, επικαλούμενοι σχετικές έρευνες. Επιβεβαιώνουν ότι αυτό που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους είναι οι καλές κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις, γιατί συμβάλλουν καθοριστικά στην ισορροπία, την εσωτερική γαλήνη και την αίσθηση ασφάλειας που θέλει να αισθάνεται κάθε άνθρωπος.

Το θέμα ερευνάται ακόμα επισταμένως σε όλο τον κόσμο. Πάντως ερευνητές ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο του Βανκούβερ στον Καναδά επεσήμαναν ότι, πρώτον, το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία και, δεύτερον, ότι οι άνθρωποι ρέπουν προς τις σταθερές κοινωνικές σχέσεις.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ