Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς - για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο. Αν θέλεις να τα κάνεις...

Γιατί να πλύνεις τα χέρια σου, πριν πάρεις μια σημαντική απόφαση;

Η ιστορική φράση “Νίπτω τας χείρας μου” του Πόντιου Πιλάτου αποδείχτηκε τελικά ότι ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Αμερικανοί επιστήμονες ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι το πλύσιμο των χεριών εξαγνίζει και το μυαλό!

Ψυχική απελευθέρωση

Η πρώτη που απέδειξε ότι το πλύσιμο των χεριών και η καθαριότητα, γενικότερα, μπορεί να προσφέρει ψυχική απελευθέρωση στους ανθρώπους ήταν η καθηγήτρια Κέιτι Λίλιενκβιστ του πανεπιστημίου Μπρίνγκαμ Γιάνγκ.

Ξέπλυμα τύψεων και αμφιβολιών

Αυτό κατόπιν το επιβεβαίωσε και άλλη έρευνα του ψυχολόγου Σπάικ Λι του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, στην οποία φάνηκε ότι ένα καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι μπορεί να απομακρύνει αισθήματα τύψεων ή αμφιβολιών για παλαιότερες πράξεις μας ή ακόμα και για καθημερινές απλές επιλογές μας.

Επίσης, όπως διαπίστωσε ο Λι, οι άνθρωποι που πλένουν τα χέρια τους πριν πάρουν μια σημαντική απόφαση, νιώθουν πιο ελεύθεροι να προχωρήσουν στην επιλογή τους.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.