Πού εφαρμόζεται η κρυοθεραπεία με άριστα αποτελέσματα;

Ο πάγος αποτελεί ένα παραδοσιακό μέσο για την άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τον περιορισμό των οιδημάτων και των αιματωμάτων που προέρχονται από χτυπήματα. Ανακουφίζει επίσης από τον πονοκέφαλο. Ακόμα είναι η εύκολη και γρήγορη λύση για να αντιμετωπιστεί μια τενοντίτιδα που βρίσκεται σε οξεία φάση, ενώ συγκαταλέγεται στις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση διαστρέμματος ή κατάγματος.

Παγωμένη ανακούφιση

Βάλε ένα παγωμένο επίθεμα στο πάσχον σημείο (ο πάγος να είναι μέσα σε μια πετσέτα και όχι απευθείας σε επαφή με το δέρμα) και άφησέ το επάνω όσο χρόνο αντέχεις. Ο πάγος θα προκαλέσει αγγειοσυστολή, θα περιορίσει τη ροή του αίματος και επιπλέον θα δράσει ως παυσίπονο και ηρεμιστικό. Να ξέρεις ότι έχει άριστα αποτελέσματα και στη μείωση του μυϊκού σπασμού.

Μια αρχαία τεχνική

Η κρυοθεραπεία είναι μια αρχαία τεχνική, που πρωτοεμφανίστηκε στην Αίγυπτο. Εφαρμόζονταν με τη μορφή κρύων επιθεμάτων και αλοιφών από βότανα που δημιουργούσαν μια αίσθηση ψύχους, για την αντιμετώπιση μολυσμένων πληγών, ακόμα και κρανιακών καταγμάτων.

Ο Ιπποκράτης επίσης χρησιμοποιούσε το κρύο νερό για να ελέγξει την αιμορραγία και να μειώσει τη φλεγμονή και τον πόνο στις αρθρώσεις.

ΑΠΟΡΕΙΣ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ