Ποιο είναι το μυστικό για να φτιάχνεις νόστιμα φαγητά στην κατσαρόλα;

Το φαγητό που μαγειρεύεται στην κατσαρόλα είναι σαφώς πιο υγιεινό από το ψητό ή το τηγανητό. Έχει όμως ένα μυστικό, για να είναι πάντα νόστιμο, το οποίο επιπλέον συμβάλλει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος (αν χρησιμοποιείς ηλεκτρική κουζίνα):

Γρήγορα και γευστικά

Εκτός του ότι πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα υλικά, πρέπει και να μαγειρεύεται με λίγο νερό και σε χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι κρατά τα ζουμιά του, δεν χάνει πολύτιμα συστατικά και ενισχύεται η γεύση του.

- Διαφήμιση -

Επίσης με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος το φαγητό γίνεται πιο γρήγορα (αφού με λίγα υγρά μπορείς να έχεις κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, χωρίς να φοβάσαι ότι θα χυθεί το περιεχόμενο), με αποτέλεσμα να κάνεις οικονομία και στο ρεύμα.

Μόνο μην σωθεί το νερό!

Βέβαια αυτό το μαγείρεμα απαιτεί να έχεις συνεχώς τον νου σου μην τυχόν σωθεί το νερό και καεί το φαγητό. Πάντως, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

[Φωτό: © Depositphotos.com]

- Διαφήμιση -
PoiosTiGiati
PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...
- Διαφήμιση -

Δες Κι Αυτά

Πώς σερβίρεται σωστά το κρασί;

Σε ένα ωραίο γεύμα εξέχουσα θέση έχει και ένα ωραίο κρασί. Πολλοί όμως δεν το σερβίρουν σωστά, με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία της απολαυστικής οινοποσίας. Για να το κάνεις λοιπόν όπως πρέπει, δες σε ποια...

Πόσο ζουμί από κόκκινα σκαθάρια τρώμε εν αγνοία μας κάθε μέρα;

Τρώμε έντομα χωρίς να το ξέρουμε; Ναι, αφού μας τα σερβίρει αθόρυβα, χρόνια τώρα, η βιομηχανία των τυποποιημένων προϊόντων. Βέβαια ως καταναλωτές ενημερωνόμαστε για τα...

Γιατί χάνεις, αν δεν τρως λαπά;

Νομίζεις ότι ο χυλός από ρύζι (ο γνωστός λαπάς) είναι ένα άνοστο φαγητό μόνο για αρρώστους; Αν τον απέφευγες μέχρι τώρα, καλύτερα να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου. Υπάρχει σοβαρός λόγος γι΄ αυτό...

Πόση νικοτίνη περιέχει η μελιτζάνα;

Η μελιτζάνα ανήκει στο γένος Solanum (στρύχνοι), άρα συγγενεύει με την πατάτα και την ντομάτα. Και τα τρία φυτά περιέχουν την τοξική ουσία σολανίνη, η οποία...

Γιατί οι φακές συνδυάζονται ιδανικά με το ρύζι; Δεν είναι μόνο θέμα γεύσης…

Τα όσπρια συνδυασμένα με ρύζι προσφέρουν όχι μόνο νοστιμιά αλλά και μεγάλα διατροφικά οφέλη. Κι αυτό γιατί ο συνδυασμός οσπρίων με δημητριακά...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Ξέρεις πόσο θρεπτικά και υγιεινά είναι τα αμπελόφυλλα;

Τα δυνατά σημεία των αμπελόφυλλων είναι η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α, Κ και χαλκού που περιέχουν. Αν προσθέσουμε και...

Πώς χρησιμοποιείται σωστά η υφασμάτινη πετσέτα φαγητού;

Ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά την υφασμάτινη πετσέτα φαγητού; Σε περίπτωση που βρεθείς σε κάποιο επίσημο τραπέζι, ακολούθησε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς δείχνοντας ότι μπορείς να στέκεσαι με άνεση...

Πώς θα φας φαγητό που προκαλεί αέρια χωρίς να συμβούν… απρόοπτα;

Όλοι ξέρουμε ότι κάποια τρόφιμα προκαλούν εκπομπές… αέριων ρύπων. Όμως υπάρχουν λύσεις για να διευκολύνεις την πέψη τους και να αποφύγεις...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Σε πόσα χρώματα κυκλοφορεί η ντομάτα;

Η ντομάτα δεν καλλιεργείται μόνο σε κόκκινο χρώμα. Για την ακρίβεια, η πολυμορφία του ζουμερού καρπού, που πρωταγωνιστεί στη χωριάτικη σαλάτα μας, δεν έχει...

Πότε τρώμε φρέσκο μπρόκολο;

Θα το βρεις φρέσκο - η εποχή του είναι από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο - στις λαϊκές και...

Πότε άλλαξε χρώμα ο ταραμάς και από λευκός έγινε κόκκινος;

Το φυσικό χρώμα του ταραμά είναι το λευκό. Ο κόκκινος ταραμάς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά μπακάλικα στη δεκαετία του 1950 και οφείλει την εντυπωσιακή...

Πόσο υγιεινά είναι τα ταπεινά στραγάλια;

Θεωρούνται οι πιο παρακατιανοί ξηροί καρποί, αλλά άδικα. Γιατί τα στραγάλια (τα οποία, για την ακρίβεια, δεν είναι ξηροί καρποί αλλά ρεβίθια ψημένα) αποτελούν...

Τι είναι η απομίμηση σοκολάτας;

Ίσως έχεις παρατηρήσει στη συσκευασία κάποιου σοκολατένιου γλυκού να αναγράφεται στα συστατικά του ο όρος "απομίμηση σοκολάτας" ή "σκεύασμα...

Πόσο ασβέστιο έχει η φέτα;

Οι απόψεις για την ποσότητα ασβεστίου που περιέχει η φέτα ποικίλουν. Άλλοι της αποδίδουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο ασβέστιο. Η επικρατέστερη τιμή είναι...

Απορείς;

- Διαφήμιση -

Πρόσφατα

Πώς σερβίρεται σωστά το κρασί;

Σε ένα ωραίο γεύμα εξέχουσα θέση έχει και ένα ωραίο κρασί. Πολλοί όμως δεν το σερβίρουν σωστά, με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία της απολαυστικής οινοποσίας. Για να το κάνεις λοιπόν όπως πρέπει, δες σε ποια...

Πού πάμε όταν πάμε Ντουγρού;

Πάω ντουγρού για το σπίτι… Δηλαδή; Πάω κατευθείαν στο σπίτι. Η λέξη είναι άμεσο δάνειο από το τουρκικό επίρρημα doğru, που έχει ακριβώς την ίδια έννοια...

Πότε χρησιμοποιούμε το Πάραυτα και πότε το Παρά ταύτα;

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο είναι που μπερδεύουμε το Πάραυτα με το Παρά ταύτα. Θέλοντας να πούμε παρόλα αυτά...

Θέλεις να λύνεις Απορίες;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και θα έχεις τις απαντήσεις στο e-mail σου.