PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε επινοήθηκε ο όρος Κιτς;

Ο όρος κιτς χρησιμοποιείται κυρίως υποτιμητικά για την περιγραφή έργων τέχνης ή εν γένει αντικειμένων των οποίων η αισθητική θεωρείται ψεύτικη, επιτηδευμένη ή ευτελής, στερούμενη βαθιάς...

Τι σημαίνει LOL σήμερα και τι σήμαινε κάποτε;

Για να ακριβολογούμε, το "LOL" δεν είναι λέξη αλλά σύντμηση φράσης (αρκτικόλεξο). Στις μέρες μας προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Laughing Out Loud - δηλαδή...

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Από πού μπορείς να αντλείς δύναμη καθημερινά;

Η επανάληψη ενισχύει τη μάθηση. Αλλά όχι μόνο. Επαναλαμβανόμενες καθημερινές φράσεις, που μπορείς να τις λες από μέσα σου, έχουν τη δύναμη να σε κρατάνε σε ισορροπία ό, τι και αν συμβαίνει γύρω σου. Μια δοκιμή μπορεί να διαλύσει τη δυσπιστία σου.

Να μην ξεχνάς να λες στον εαυτό σου:

Μπόρα είναι, θα περάσει. Όλες οι δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μοιάζουν με μπόρα. Πολλές φορές δυναμώνουν απότομα, σκορπίζουν προβλήματα και πόνο, αλλά περνάνε και δίνουν τη θέση τους στον ξάστερο ή στον ηλιόφωτο ουρανό. Το πολύ-πολύ να χρειαστεί να συγυρίσεις την ακαταστασία που προέκυψε, αλλά το κακό θα έχει περάσει. Πίστεψέ το και όλες οι δυσκολίες θα μοιάζουν πιο ανώδυνες, ακόμα και όταν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ποτέ μη λες «ποτέ». Και για τα καλά και για τα κακά. Αλλά επειδή τα καλά μας ενδιαφέρουν, μην αποκλείεις ότι μπορεί να βρεις στο διάβα σου πράγματα που δεν τολμούσες καν να ευχηθείς. Ο κόσμος είναι μαγικός και βρέχει χρυσόσκονη εκεί όπου δεν το περιμένεις.

Έχουν γνώση οι φύλακες. Τουλάχιστον γι΄ αυτούς που πιστεύουν ότι η ζωή δεν είναι κινηματογραφική ταινία που παίζεται επάνω στον πλανήτη Γη, αυτή η φράση έχει απίστευτη δυναμική. Σου δίνει τη στήριξη και την αίσθηση ότι δεν είσαι μόνος/η. Ότι εσύ κάνεις την προσπάθειά σου και κάποιες σοφές δυνάμεις βοηθούν την κατάλληλη στιγμή για να επέλθει η αρμονία εκεί όπου χρειάζεται.

Κάθε τέλος μια καινούργια αρχή. Οπωσδήποτε όταν κάτι τελειώνει, ξεκινάει κάτι καινούργιο. Δεν υπάρχει πουθενά και σε τίποτα απραξία. Σίγουρα αυτή τη φράση δεν είναι εύκολο να την ξεστομίσεις όσο βιώνεις ένα τέλος, αλλά αν καταφέρεις έστω και φευγαλέα να τη σκεφτείς, έχεις κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για τις νέες εξελίξεις στη ζωή σου. Που θα έρθουν, αναπόφευκτα.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, που σημαίνει ότι σε κάθε πράγμα, όσο αρνητικό και δυσάρεστο κι αν φαίνεται, βρίσκεται πάντοτε κάτι το θετικό. Ακόμα και μέσα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και τις ψυχικές καταιγίδες μπορεί να βγει κάτι πολύ καλό. Όλες οι εμπειρίες της ζωής είναι χρυσάφι και, αν τις αξιοποιήσεις σωστά, μπορείς να σφυρηλατήσεις ατσαλένιο χαρακτήρα με γνώση και σοφία.

«Δόξα τω Θεώ»: Αν το λες για κάθε μικρό, ευχάριστο γεγονός που σου συμβαίνει καθημερινά, θα δεις τη ζωή τελείως διαφορετικά. Ίσως έτσι συνειδητοποιήσεις ότι βιώνεις πολλές μικρές χαρές, που συστηματικά αγνοείς. Όμως είναι αυτές που, σαν μαγικό χαλί, μπορούν να σε ανεβάζουν κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά.

[Φωτό: © Depositphotos.com/Andrey Malinkin]

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας, για να λύνεις τις Απορίες σου.