Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Τι είναι το Χούι, που – κατά τη γνωστή παροιμία – βγαίνει μετά την ψυχή;

Το πιο πιθανό είναι να ξέρεις από πρώτο χέρι  πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της συνήθειας. Απ΄ αυτό άλλωστε έχει προκύψει και η γνωστή παροιμία που λέει πως, όταν πεθαίνει κάποιος...

Γιατί το αντρικό δέρμα γερνάει με πιο αργούς ρυθμούς;

Στο θέμα της διατήρησης για περισσότερα χρόνια μιας σφριγηλής επιδερμίδας οι άντρες αποδεικνύονται πιο τυχεροί. Το δέρμα τους γερνάει με πιο αργούς ρυθμούς από των γυναικών, έδειξε σχετική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και είδαν ότι το γυναικείο χάνει πιο γρήγορα κολλαγόνο, το οποίο ευθύνεται για την ελαστικότητα και την αντοχή του δέρματος. Το κολλαγόνο είναι αδιάλυτη ινώδης πρωτεΐνη, η οποία αποτελεί το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού.

Λίγα προσφέρουν οι κρέμες

Η παραγωγή κολλαγόνου έτσι κι αλλιώς μειώνεται χρόνο με το χρόνο, μόνο που στις γυναίκες αυτό συμβαίνει πιο γρήγορα.

Συμβουλή: Για να διατηρήσεις το κολλαγόνο, μην καταφεύγεις σε κρέμες και καλλυντικά που διαφημίζονται γι΄ αυτόν το σκοπό, γιατί το δέρμα δεν μπορεί να το απορροφήσει όταν προέρχεται από εξωτερική πηγή. Φρόντισε να τρως άφθονα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και παρθένο ελαιόλαδο και να αποφεύγεις καταχρήσεις (τσιγάρο, αλκοόλ κλπ.), για να μπορεί ο οργανισμός να έχει επάρκεια βιταμινών, ώστε να είναι καθ΄ όλα υγιής και νεανικός.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.