back to top

Γιατί πρέπει πάντα να μασάμε τις μπουκιές μας αργά;

Έχεις δει ποτέ κατσίκα ή άλλα μηρυκαστικά ζώα (φυτοφάγα ζώα που μηρυκάζουν, δηλαδή αναμασούν την τροφή τους) να είναι παχιά; Ξέρεις γιατί βρίσκονται πάντα σε φόρμα (όταν φυσικά είναι ελεύθερης βοσκής και δεν τα παραγεμίζουν με ορμόνες); Για δύο πολύ βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τρώνε μόνο χόρτα και ο δεύτερος ότι τα μασούν τόσο καλά που φτάνουν στο στομάχι τους σχεδόν σαν νεράκι.

Λιγότερο φαγητό, περισσότερη γεύση

Αγάλι-αγάλι λοιπόν πρέπει να μασάμε το φαγητό για να έχει περίσσια νοστιμάδα και να μας βγαίνει σε καλό, λένε οι ειδικοί. Όταν τρώμε αργά και μασάμε καλά τις μπουκιές μας, έχουμε δύο οφέλη: Αφενός καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα – οπότε διατηρούμε καλύτερη σιλουέτα – και αφετέρου ευχαριστιόμαστε περισσότερο τη γεύση.

Εν κατακλείδι, το φαγητό πρέπει να είναι μια απόλαυση που διαρκεί και όχι μια αγχωτική διαδικασία κατάποσης αμάσητων μπουκιών. Από το τραπέζι πρέπει να σηκωνόμαστε χορτάτοι, αλλά ποτέ βαρυστομαχιασμένοι.

Σχετικά Άρθρα