Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Ξανασκέψου το…

Ποτέ μην βιάζεσαι. Τις περισσότερες φορές μια δεύτερη σκέψη βγάζει λανθασμένη την...

Γιατί δεν πρέπει να κόβεις τα νύχια σου γρήγορα και άτσαλα;

Το κόψιμο των νυχιών είναι μια αναγκαία διαδικασία που την επαναλαμβάνουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Αποτελεί ρουτίνα, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί, αν δεν προσέξουμε τον τρόπο που χειριζόμαστε τον νυχοκόπτη ή το ψαλιδάκι, μπορεί να τραυματιστούμε. Κυρίως στη προσπάθειά μας να κόψουμε τα νύχια στα πλάγια.

Πώς “εκτροχιάζονται” τα νύχια

Αν πιέσουμε το εργαλείο κοπής να μπει πιο βαθιά στο δέρμα από όσο πρέπει, ενδέχεται να προκαλέσουμε τον τραυματισμό του νυχιού και συγκεκριμένα της ονυχαίας αύλακας. Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι ειδικοί, αναγκάζουμε τα νύχια να «εκτροχιαστούν», όπως το τρένο που φεύγει από τις ράγες. Έτσι αυτά χώνονται μέσα στο δέρμα δημιουργώντας φλεγμονές και φλεγμονώδη κοκκιώματα, που είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Στην πιο ακραία περίπτωση ίσως χρειαστεί να αντικατασταθεί η ονυχαία αύλακα με πλαστική αποκατάσταση και αυτό κοστίζει σε ταλαιπωρία και χρήματα.

Κόψιμο ως εκεί όπου εξέχουν

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κόβουμε τα νύχια μας ως εκεί όπου εξέχουν και ποτέ πιο βαθιά. Μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι διαβητικοί, καθώς λόγω της ασθένειάς τους η επούλωση των τραυμάτων που πιθανόν να προκληθούν είναι δύσκολη.

Να θυμάσαι: Τα νύχια και το δέρμα είναι ο καθρέφτης της υγείας μας. Όταν λοιπόν παρατηρείς αλλοιώσεις, θα πρέπει αμέσως να απευθύνεσαι στον γιατρό, γιατί ίσως να σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις κάποια παθολογική κατάσταση.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.