back to top

Από τι φτιάχνεται η ζελατίνη που βάζουμε σε φαγητά και γλυκά;

Η ζελατίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική (σε ζελέ, κρέμες, μους, σάλτσες κ.ά.). Είναι ζωικής προέλευσης και φτιάχνεται από το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών – προφανώς γι΄ αυτό θεωρείται καλή πηγή πρωτεΐνης. Έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και είναι μάλλον άγευστη και άοσμη.

Φυτική από φύκια

Υπάρχει βέβαια και ζελατίνη φυτικής προέλευσης – το γνωστό άγαρ-άγαρ, που πωλείται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Φτιάχνεται κυρίως από λευκά φύκια, έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τη ζελατίνη ζωικής προέλευσης, αλλά είναι πιο ακριβή.

PoiosTiGiati
PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Ποιος είπε, Τι σημαίνει, Γιατί λέμε, Πόσο είναι, Πώς γράφεται, Πού βρίσκεται, Πότε έγινε; Βρες τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Tags

Κατηγορίες

Δες Κι Αυτά

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε φυτοοιστρογόνα;

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα είναι γευστικά και υγιεινά και οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνονται ήδη από την προ-εμμηνοπαυσιακή περίοδο. Τα φυτοοιστρογόνα που περιέχουν μιμούνται...

Τι φρούτο είναι το αχλαδόμηλο;

Πρόκειται για μια παλιά ιαπωνική διασταύρωση μήλου και αχλαδιού...

Δημοφιλή

Αρέσουν