Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Πόσα μέτρα είναι τα έντερά μας;

Το λεπτό και το παχύ έντερο αποτελούν σημαντικό τμήμα του πεπτικού μας συστήματος. Βρίσκονται στην κοιλιά μας - περίτεχνα διπλωμένα - αλλά δεν είναι μερικά εκατοστά το καθένα. Αν τα ξεδιπλώναμε...

Από τι φτιάχνεται η ζελατίνη που βάζουμε σε φαγητά και γλυκά;

Η ζελατίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική (σε ζελέ, κρέμες, μους, σάλτσες κ.ά.). Είναι ζωικής προέλευσης και φτιάχνεται από το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών – προφανώς γι΄ αυτό θεωρείται καλή πηγή πρωτεΐνης. Έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και είναι μάλλον άγευστη και άοσμη.

Φυτική από φύκια

Υπάρχει βέβαια και ζελατίνη φυτικής προέλευσης – το γνωστό άγαρ-άγαρ, που πωλείται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Φτιάχνεται κυρίως από λευκά φύκια, έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τη ζελατίνη ζωικής προέλευσης, αλλά είναι πιο ακριβή.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.