Από τι φτιάχνεται η ζελατίνη που βάζουμε σε φαγητά και γλυκά;

Η ζελατίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική (σε ζελέ, κρέμες, μους, σάλτσες κ.ά.). Είναι ζωικής προέλευσης και φτιάχνεται από το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών – προφανώς γι΄ αυτό θεωρείται καλή πηγή πρωτεΐνης. Έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και είναι μάλλον άγευστη και άοσμη.

Φυτική από φύκια

Υπάρχει βέβαια και ζελατίνη φυτικής προέλευσης – το γνωστό άγαρ-άγαρ, που πωλείται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Φτιάχνεται κυρίως από λευκά φύκια, έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τη ζελατίνη ζωικής προέλευσης, αλλά είναι πιο ακριβή.

Δημοφιλή

Ποια είναι τα 4 βασικά λάθη που κάνουμε, όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου;

Συνήθως δίνουμε βάση στο σχήμα και το χρώμα του σκελετού των γυαλιών και όχι στους φακούς, που είναι το βασικό στοιχείο τους. Ο φακός πρέπει...

Πότε είναι καλύτερα να αγοράζεις παπούτσια;

Μέσα σε στενά και άβολα παπούτσια τα πόδια υποφέρουν. Στα φαρδιά χάνουν τη σταθερότητα τους. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαλέγεις τα...

Πώς θα προστατευτείς από κακόβουλα λογισμικά;

Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένα "εργαλείο" κλοπής δεδομένων, έτοιμο να εισβάλει στο προσωπικό σου απόρρητο. Από τη στιγμή που θα "εγκατασταθεί" στον υπολογιστή σου μπορεί, χωρίς τη συναίνεσή σου, να διαβάσει...