Από τι φτιάχνεται η ζελατίνη που βάζουμε σε φαγητά και γλυκά;

Η ζελατίνη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική (σε ζελέ, κρέμες, μους, σάλτσες κ.ά.). Είναι ζωικής προέλευσης και φτιάχνεται από το κολλαγόνο που υπάρχει ανάμεσα στους χόνδρους των οστών αλλά και στο δέρμα των βοοειδών – προφανώς γι΄ αυτό θεωρείται καλή πηγή πρωτεΐνης. Έχει ανοιχτό καστανό χρώμα και είναι μάλλον άγευστη και άοσμη.

Φυτική από φύκια

Υπάρχει βέβαια και ζελατίνη φυτικής προέλευσης – το γνωστό άγαρ-άγαρ, που πωλείται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Φτιάχνεται κυρίως από λευκά φύκια, έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τη ζελατίνη ζωικής προέλευσης, αλλά είναι πιο ακριβή.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Δες κι αυτό

Περισσότερα Άρθρα

Δημοφιλή

Τι σημαίνει στα ελληνικά το Μπερκέτι (Μπερεκέτι);

"Πήγαμε τρεις μέρες διακοπές στο χωριό και περάσαμε μπερκέτι!". Τελικά, περάσαμε καλά ή άσχημα; Για δες…

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...

Τι είναι το Κολυμπηθρόξυλο που υποδηλώνει την απόλυτη καταστροφή;

Το κολυμπηθρόξυλο είναι ξύλο που απομένει από το ναυάγιο πλοίου και μπορεί να γίνει η σανίδα σωτηρίας κάποιου ναυαγού. Είναι, δηλαδή, το ξύλο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί ο ναυαγός για να κολυμπήσει προς την ακτή...

Τι είναι ο κολαούζος (που δεν τον θέλει το χωριό που φαίνεται);

Θα έχεις ακούσει την παροιμία "Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει". Τι είναι όμως ο κολαούζος; Ο κολαούζος έχει 4 έννοιες...

Θέλεις να λύνεις τις Απορίες σου;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και θα έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι