Αρχική ΠΟΙΟΣ/Α/Ο; Ποιο είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου;

Ποιο είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου;

-

Καλύπτει μια έκταση περίπου 94 στρεμμάτων και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τα 500 άτομα (451, για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 2012) . Ο λόγος για το Βατικανό, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ρώμης. Στον χάρτη είναι σημειωμένο ως το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος – εν κράτει (αφού είναι στην Ιταλία) του κόσμου.

Το κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας

Το Βατικανό ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929 με τη Συνθήκη του Λατερανού, κατά τη διάρκεια του φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι. Εκεί εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας.

Εθνική εορτή για το κράτος του Βατικανού είναι η 13η Μαρτίου, ημερομηνία εκλογής (2013) του νέου Ποντίφικα. Νόμισμα έχει το ευρώ και εθνικό ύμνο τον “Inno e Marcia Pontificale” (Παπικός Ύμνος και Εμβατήριο), που υιοθετήθηκε το 1949.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ

Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητα διαχείρισης των εντάσεων είναι αρετές που μπορεί να εμφυσήσει η μητέρα στο παιδί της απλώς και μόνο ανοίγοντας συχνά την αγκαλιά της. Αυτό αναφέρουν οι...
Η λέξη προέρχεται από τη βενετική dozzina, που σημαίνει...
Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς παροχές νερού και 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν διαθέτουν σωστές...