ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

Οι μανίες ποτέ δεν βγάζουν σε καλό… Πάρε, για παράδειγμα, αυτή που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να βγάζουν πρωτότυπες σέλφι, για να εντυπωσιάσουν φίλους και γνωστούς και να κερδίσουν όσο πιο πολλά λάικ μπορούν στα κοινωνικά δίκτυα. Διακινδυνεύουν γι΄ αυτό ακόμα και τη ζωή τους…

Πόσα θύματα στο κυνήγι για την τέλεια σέλφι;

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον και το ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ιντραπράς, από τον Μάρτιο του 2014 συνολικά 127 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους… κυνηγώντας την τέλεια σέλφι.

Το… θανατηφόρο Ταζ Μαχάλ

Οι περισσότεροι θάνατοι από σέλφι έχουν σημειωθεί στην Ινδία. Εκεί τα τελευταία 2 χρόνια 76 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα μέρη προσπαθώντας να… αυτο-απαθανατιστούν. Άλλοι στα μαρμάρινα σκαλοπάτια του περίφημου Ταζ Μαχάλ, άλλοι στην άκρη ενός γκρεμού ή  στις ράγες τρένου.

Είναι άγνωστο για ποιον λόγο αυτά τα τραγικά περιστατικά συμβαίνουν στη συγκεκριμένη χώρα – με θύματα όχι μόνο Ινδούς αλλά και τουρίστες, όμως είναι γεγονός.

Στη δεύτερη θέση του μακάβριου καταλόγου των θυμάτων από σέλφι βρίσκεται το Πακιστάν (9 περιστατικά) και έπονται οι ΗΠΑ (8) και η Ρωσία (6).

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Πού πεθαίνουν στην κυριολεξία για να βγάλουν μια καλή σέλφι;