Πώς έπιναν το κρασί τους οι αρχαίοι Έλληνες;

Οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν ιδιαιτέρως το κρασί. Ήταν το ποτό που συνόδευε συνήθως όλα τα γεύματά τους και τα συμπόσια. Δεν το έπιναν όμως σκέτο. Το νέρωναν, διότι ήθελαν μεν να το απολαμβάνουν, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν νηφάλιοι.

Το νέρωμα στον κρατήρα

Το νέρωμα το κρασιού το έκαναν μέσα σε ένα αγγείο, που ονομάζονταν κρατήρας. Πολλές φορές μάλιστα πρόσθεταν σε αυτό διάφορα βότανα, όπως θυμάρι, μέντα, γλυκάνισο, δενδρολίβανο, όπως επίσης και μέλι.

Ποιο κρασί προτιμούσαν

Τα πιο περιζήτητα κρασιά ήταν το μαύρο και το κόκκινο, που είχαν γλυκιά γεύση. Υπήρχε επίσης άσπρο κρασί, που ήταν το ελαφρύτερο και πολύ χωνευτικό, και κιτρινωπό με πιο ξινή γεύση.

Ακόμα, ανάλογα με την εποχή, έπιναν το κρασί τους κρύο ή χλιαρό.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Δες κι αυτό

Περισσότερα Άρθρα

Δημοφιλή

Πώς επηρεάζεται η διατροφική μας συμπεριφορά, όταν τρώμε παρέα με άλλους;

Η διατροφική μας στάση γύρω από ένα τραπέζι είναι πολυδιάστατη και επηρεάζεται κυρίως από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Τα διατροφικά μας "πιστεύω" μάλλον παραμερίζονται...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Βασιλικός στη γλάστρα: Πώς θα τον φροντίζεις σωστά;

Είναι αρωματικός, γευστικός, εντομοαπωθητικός, απολυμαντικός και… γαμήλιος. Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βότανα παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου στολίζει καμαρωτός και φουντωτός μπαλκόνια και...

“Να τα εκατοστήσεις” ή “Να τα εκατοστίσεις”; Πώς γράφεται σωστά η γενέθλια ευχή;

Συνήθως στα γενέθλια κάποιου του ευχόμαστε να φτάσει ως τα εκατό χρησιμοποιώντας το ρήμα εκατοστίζω (και όχι εκατοστώ), το οποίο σημαίνει αυξάνω το πλήθος πραγμάτων που έχω ως...

Θέλεις να λύνεις τις Απορίες σου;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και θα έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι