back to top

Πώς έπιναν το κρασί τους οι αρχαίοι Έλληνες;

Οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν ιδιαιτέρως το κρασί. Ήταν το ποτό που συνόδευε συνήθως όλα τα γεύματά τους και τα συμπόσια. Δεν το έπιναν όμως σκέτο. Το νέρωναν, διότι ήθελαν μεν να το απολαμβάνουν, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν νηφάλιοι.

Το νέρωμα στον κρατήρα

Το νέρωμα το κρασιού το έκαναν μέσα σε ένα αγγείο, που ονομάζονταν κρατήρας. Πολλές φορές μάλιστα πρόσθεταν σε αυτό διάφορα βότανα, όπως θυμάρι, μέντα, γλυκάνισο, δενδρολίβανο, όπως επίσης και μέλι.

Ποιο κρασί προτιμούσαν

Τα πιο περιζήτητα κρασιά ήταν το μαύρο και το κόκκινο, που είχαν γλυκιά γεύση. Υπήρχε επίσης άσπρο κρασί, που ήταν το ελαφρύτερο και πολύ χωνευτικό, και κιτρινωπό με πιο ξινή γεύση.

Ακόμα, ανάλογα με την εποχή, έπιναν το κρασί τους κρύο ή χλιαρό.

Σχετικά άρθρα