Πού βρίσκεται η πιο τρομακτική Αθήνα του κόσμου;

Η Βρετανική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών την έχει κατατάξει στα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου. Όχι τη δική μας Αθήνα αλλά την Αθήνα του Οχάιο στις ΗΠΑ (μία από τις περίπου 60 πόλεις που φέρουν το όνομα Αθήνα σε όλη την υδρόγειο), η οποία σηκώνει στους ώμους της μια άσχημη λαογραφική φήμη, που τη συνδέει με φαντάσματα, μαγικά σύμβολα και ανεξήγητους θανάτους.

Σε ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη της Γης, οι περισσότεροι θρύλοι φαίνεται να περιβάλλουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών του Οχάιο, ένα συγκρότημα κτιρίων πλούσιο σε παραφυσικά φαινόμενα, περίεργους θορύβους και κινούμενα αντικείμενα.

Πλούσια δράση φαντασμάτων

Τα πέντε νεκροταφεία που περικυκλώνουν την τοπική πανεπιστημιούπολη (η οποία λειτουργεί από το 1804) λέγεται ότι σχηματίζουν το γνωστό σχήμα του πεντάκτινου αστεριού (πεντάλφα), με το κτίριο της διοίκησης του πανεπιστημίου να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του. Σε διάφορες αίθουσες του πανεπιστημίου εικάζεται ότι κυκλοφορούν φαντάσματα, όπως για παράδειγμα στον χώρο όπου φιλοξενήθηκε μια γυναικεία ομάδα μπάσκετ: Όταν όλα τα μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν σε ατύχημα του λεωφορείου που τις μετέφερε, λέγεται ότι στοίχειωσαν την αίθουσα και ότι κάποιος μπορεί ακόμα να τις ακούσει να φλυαρούν.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν κάποιες κατακόμβες, συνδυασμένες με πλούσια δράση φαντασμάτων. Όπως πιστεύεται, η μικρή αμερικανική πόλη οφείλει την προσέλκυση φαντασμάτων στους δεσμούς που είχε αναπτύξει με το πνευματιστικό κίνημα του 1800.

Στοιχειωμένο… Φρενοκομείο Αθηνών

Από την πόλη δεν λείπει ένα εγκαταλελειμμένο, στοιχειωμένο ψυχιατρικό άσυλο με πολύ άσχημη ιστορία και φήμη, που φέρει το όνομα Φρενοκομείο Αθηνών (Athens Lunatic Asylum). Χτισμένο το 1874 φιλοξενούσε επιληπτικούς και άλλους φρενοβλαβείς, οι οποίοι λέγεται ότι υφίσταντο σκληρή μεταχείριση (λοβοτομές, ηλεκτροσόκ και παγωμένα υδατόλουτρα).

Σύμφωνα με μια από τις ιστορίες που κυκλοφορούν, μια 54χρονη ασθενής εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1978 και βρέθηκε 6 εβδομάδες αργότερα νεκρή σε έναν από τους θαλάμους. Το πτώμα της άφησε μια μόνιμη κηλίδα στο πάτωμα, η οποία είναι ορατή ακόμα και σήμερα, ενώ φημολογείται ότι το φάντασμά της στοιχειώνει ακόμα τον θάλαμο.

Στο νεκροταφείο του ασύλου λέγεται επίσης ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο σημείο συνάντησης των μαγισσών.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Latest Posts

Γιατί ένα προϊόν απομίμηση του αυθεντικού το λέμε “Μαϊμού”;

Οι μαϊμούδες είναι μικρόσωμοι, ευκίνητοι πίθηκοι με μακριά ουρά. Γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα. Έχουν επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (χάρισμα): Αντιγράφουν κινήσεις...

Ποιοι ήταν οι 7 σοφοί της αρχαιότητας;

Ο όρος "Επτά σοφοί" αναφέρεται σε μία ομάδα ιστορικών προσωπικοτήτων που έζησαν από τον 7ο αιώνα π.Χ. και νεότερα στην Ελλάδα και διακρίθηκαν για το φιλοσοφικό, πολιτικό ή νομοθετικό έργο τους...

Πώς θα ξεχωρίσεις ένα γνήσιο μέλι από ένα νοθευμένο;

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι - οι οποίοι βασίζονται στις φυσικές και χημικές ιδιότητες του μελιού - που αν τους χρησιμοποιήσεις, θα καταλάβεις αν το μέλι είναι γνήσιο...

Πού καθρεφτίζονταν οι αρχαίοι;

Οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν ορυκτά και μέταλλα που μπορούσαν να καθρεφτίζουν το είδωλο, όπως ηφαιστειακό γυαλί του οψιδιανού (Μάγια, Αζτέκοι, Ολμέκοι), χαλκό...

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ