ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Αναρωτιέσαι; Κάνε κλικ να μάθεις...

Αν ακούγοντας τη λέξη μεταξοσκώληκας το μυαλό σου πηγαίνει μόνο στο μετάξι, τότε σίγουρα δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν και πιο… νόστιμες (!) χρήσεις του πολύτιμου εντόμου.

Μαγειρεμένος με μυρωδικά!

Φαντάσου, για παράδειγμα, μεταξοσκώληκα στο πιάτο… Πώς θα τον προτιμούσες; Τηγανητό με τσίλι και μυρωδικά (ινδική συνταγή), βρασμένο με καρυκεύματα (κορεάτικη συνταγή), ψητό (κινέζικη συνταγή) ή βρασμένο μέσα σε γλυκόξινη σάλτσα σόγιας (ιαπωνική συνταγή); Τελικά όλη η Ασία φαίνεται να έχει διατροφικό πάθος με τα έντομα. Από αυτό το πάθος δεν γλυτώνουν ούτε οι νύμφες του μεταξοσκώληκα.

Εφεδρική τροφή στο διάστημα

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που θέλουν – δεν θέλουν ίσως υποχρεωθούν να φάνε μεταξοσκώληκα. Πρόκειται για τους αστροναύτες των μακρόχρονων διαστημικών αποστολών, για το καλό των οποίων έχει προταθεί η καλλιέργεια μεταξοσκώληκων στο διάστημα, ώστε να έχουν εφεδρική τροφή!

Κινέζικο παραδοσιακό φάρμακο

Πάντως, αν συνεχίζεις να διαμαρτύρεσαι για το ιατρικό μας σύστημα και τα γενόσημα φάρμακα, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα. Διότι, αν ζούσες π.χ. στην Κίνα και έπρεπε να γιατρευτείς με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, θα χρειαζόταν να καταπιείς 4-5 αποξηραμένες νύμφες μεταξοσκώληκα, καθώς θεωρούνται ιδανικό φάρμακο για πονόλαιμο, φλέματα, παράλυση στο πρόσωπο, φαγούρα στο δέρμα ή σπασμούς!

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Πού τρώνε μεταξοσκώληκες (και γλείφουν τα δάχτυλά τους);