Πού έφτιαξαν τη σημαία μας με… φέτα και ελιές;

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Πού γεννήθηκε ο Καραγκιόζης;

Κακάσχημος, καμπούρης, ξυπόλητος, μόνιμα φτωχός αλλά και σαρκαστής των πάντων, που σοφίζεται χίλια τεχνάσματα για να τα βολέψει στη ζωή. Και τα καταφέρνει μια χαρά - παρότι...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα γυαλιά ηλίου;

Έχουν τα γυαλιά ηλίου... ημερομηνία λήξης; Ναι, λένε Βραζιλιάνοι επιστήμονες από το Sao Carlos School of Engineering. Κι αυτό διότι η προστατευτική τους δράση...

Πόσα ποτάμια έχει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα μπορεί να καταλαμβάνει μικρή έκταση στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά διαθέτει από όλα τα φυσικά καλούδια. Ανάμεσα σ΄ αυτά και πολλά ποτάμια, που διασχίζουν κοιλάδες...

Η γαλανόλευκη έγινε… λαδόλευκη – και πολύ νόστιμη – και στήθηκε σε ένα από τα τραπέζια της διεθνούς έκθεσης φαγητού στο Σίδνεϊ.

Τη σχεδίασε το διαφημιστικό γραφείο WHYBIN\TBWA, το οποίο αποφάσισε να δημιουργήσει μια ευφάνταστη συλλογή από 18 σημαίες κρατών – ανάμεσά τους και η ελληνική – με φαγώσιμα υλικά που συνθέτουν τα παραδοσιακά φαγητά κάθε χώρας, για να την παρουσιάσει στη συγκεκριμένη έκθεση. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Ελλείψει μπλε τροφίμων…

Βέβαια οι εμπνευστές του σχεδίου τα βρήκαν λίγο σκούρα με τη γαλανόλευκη, αφού δεν υπάρχουν φυσικές τροφές σε μπλε χρώμα. Έτσι άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και διάλεξαν ελιές και φέτα, για να σχηματίσουν τον σταυρό και τις λωρίδες της σημαίας μας. Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν πιστή αναπαράσταση του εθνικού μας συμβόλου, αλλά τουλάχιστον είχε τη μυρωδιά και τη γεύση της Ελλάδας.

Χοτ-ντογκ και μακαρονάδες κυματιστές

Όσο για τις σημαίες άλλων κρατών, μπήκαν στο τραπέζι βασιλικός, ντομάτες και μακαρόνια (για την ιταλική), χοτ-ντογκ (για την αμερικάνικη), ρύζι και τόνος (για την ιαπωνική) κλπ.

Πάρε μια γεύση και από άλλες… νόστιμες σημαίες:

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook