Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Πότε μπαίνει κόμμα πριν από το ΚΑΙ;

Πριν από το "και" δεν τίθεται κόμμα υπό την προϋπόθεση ότι συνδέει όμοιους όρους στη σειρά, χωρίς να παρεμβάλλεται τμήμα λόγου. Π.χ. χωρίς κόμμα γράφεται η πρόταση...

Τι ένιωσε ο Πόντιος Πιλάτος μόλις «Ένιψε τας χείρας του»;

Όταν θέλουμε να αποποιηθούμε κάθε ευθύνη για τις συνέπειες μιας απόφασης με την οποία διαφωνούμε, λέμε “Νίπτω τας χείρας μου”. Αυτό ακριβώς είπε, αλλά και έκανε ο Πόντιος Πιλάτος, αφού καίτοι δεν συμφωνούσε με την θανατική καταδίκη του Χριστού, “αναγκάστηκε” να τον οδηγήσει στη σταύρωση για να μην έρθει σε ρήξη με τους Ιουδαίους αρχιερείς.

Τελικά, το περίφημο “Νίπτω τας χείρας μου” αιώνες αργότερα αποδείχτηκε ότι δεν αποτελούσε απλώς μια συμβολική πράξη. Είχε πιο βαθύ ψυχολογικό υπόβαθρο.

Απελευθέρωση από ψυχικά βάρη

Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, όταν πλένουμε τα χέρια μας όχι μόνο τα καθαρίζουμε από τα μικρόβια, αλλά υποσυνείδητα απελευθερωνόμαστε και από ψυχικά βάρη!

Ένα καλό πλύσιμο χεριών μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πως “ξεπλένουμε” τύψεις, ενοχές και αμφιβολίες.

Οι έρευνες απέδειξαν επίσης ότι είναι εξίσου σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας και πριν πάρουμε μια σημαντική απόφαση, καθώς με αυτόν τον τρόπο αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι να προχωρήσουμε στην επιλογή μας εστιάζοντας καλύτερα στις θετικές της πλευρές.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ;

Κάνε εγγραφή στο NEWSLETTER μας και θα έχεις τις απαντήσεις.