Πόσο υποφέρει ο αστακός, όταν τον βάζουμε ζωντανό στην κατσαρόλα;

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο αστακός ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών εδεσμάτων. Σερβίρεται συνήθως βραστός και η γεύση του θεωρείται πιο πετυχημένη, αν μαγειρευτεί ζωντανός. Δηλαδή αν ριχτεί απευθείας από το ενυδρείο σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, με την ουρά του δεμένη για να μην τινάζεται και προκαλέσει εγκαύματα στον μάγειρα. Και γιατί τινάζεται; Διότι πονάει, όπως ακριβώς πονούν οι γάτες και οι σκύλοι σε ανάλογη περίπτωση. Μόνο που ο πελάτης του εστιατορίου δεν το ξέρει, όπως δεν ξέρει ότι δεν είναι το μόνο θαλασσινό που νιώθει πόνο, όταν το μαγειρεύουν ζωντανό.

Αστακοβασανιστήρια…

Ναι, υπάρχει επιστημονική μελέτη που το επιβεβαιώνει! Την έκαναν επιστήμονες από το Queen’s University του Belfast αποδεικνύοντας ότι όλα τα καρκινοειδή (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, αστακοκαραβίδες, καβούρια) αισθάνονται πόνο και υποφέρουν κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων που τους κάνουμε μέχρι να γίνουν μεζέδες.

Ευτυχώς εδώ δεν χρειάζεται να νιώσουμε τύψεις – σε περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω – διότι πού λεφτά για να αγοράσουμε αστακό και να τον βάλουμε ζωντανό στην κατσαρόλα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πώς θα βράζεις σωστά τα χόρτα;

Αφού τα καθαρίσεις καλά με άφθονο νερό και λίγο ξίδι, τα ρίχνεις σε κατσαρόλα με νερό που ήδη βράζει σε υψηλή θερμοκρασία, ώστε να απαλλαχτούν από τυχόν επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το...

Ποια είναι η φτερωτή Λύρα που αξίζει Όσκαρ φωνητικής (και όχι μόνο);

Μπορεί να αναπαράγει με απίστευτη ακρίβεια - σαν κανονικό μαγνητόφωνο - ό,τι ακούσει: Τρυπάνια, αλυσοπρίονα, συναγερμούς αυτοκινήτων, παντός τύπου κινητήρες, ήχους...

Πόσα επίθετα υπάρχουν στην Κίνα;

Στην απογραφή του 2013 ο αριθμός των κατοίκων της είχε ξεπεράσει το 1,3 δις. Παρά το γεγονός όμως ότι οι Κινέζοι είναι τόσοι πολλοί, μοιράζονται μεταξύ τους...
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Σε πόσο χρόνο βράζουν τα κάστανα;

Τα κάστανα είναι από τους πιο γευστικούς χειμωνιάτικους καρπούς - για την ακρίβεια, ξηρούς καρπούς. Και είναι το ίδιο απολαυστικά τόσο βραστά όσο και ψητά στον φούρνο. Αν θέλεις να τα κάνεις...

Πώς ο αστακός από φαγητό των φτωχών και των σκλάβων έγινε φαγητό των πλουσίων;

Σήμερα ο αστακός αποτελεί ένα από τα ακριβότερα εδέσματα. Κάποτε όμως ήταν ένα ταπεινό φαγητό, με το οποίο τρέφονταν οι φτωχότερες τάξεις της κοινωνίας...

Πώς φτιάχνεται το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, η γνωστή μας λαδόκολλα;

Το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα, όπως το ονομάζουμε στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Διότι πάνω ή μέσα...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Πού βρέχει κοτόπουλα, ψάρια, πουλιά και αίμα;

Όταν ανοίγουν οι ουρανοί, εκτός από σταγόνες βροχής (ή και χαλάζι) τι άλλο μπορεί να πέσει; Μα φυσικά ψόφια ψάρια, νεκρά μαύρα πουλιά και περιστέρια, βάτραχοι και… αίμα. Τα τελευταία χρόνια στις περίεργες βροχές προστέθηκε...

Tipaki.gr

Tips & Tricks που σου λύνουν τα χέρια!