Πώς λέγεται το Σάντουιτς στα ελληνικά;

Πώς λέγεται το Σάντουιτς στα ελληνικά;

Η λέξη σάντουιτς δεν είναι ελληνική. Προέρχεται από την αγγλική sandwich, από το όνομα του Άγγλου Κόμητα του Sandwich John Montagu.

Η ιστορία της λέξης ξεκινά από τη στιγμή που ο Κόμης του Σάντουιτς, θέλοντας να φάει κάτι πρόχειρο αλλά όχι να λερώσει τα χέρια του, έδωσε εντολή στον υπηρέτη του να βάλει ένα κομμάτι κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Κόμης ήταν μανιώδης χαρτοπαίκτης και δεν άφηνε ούτε στιγμή την τράπουλα, ακόμα και για το φαγητό. Αρχικά οι συμπαίκτες του ζήτησαν και αυτοί να τρώνε “το ίδιο με τον Σάντουιτς” και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως μόδα όχι μόνο μέσα στις χαρτοπαιχτικές λέσχες αλλά και έξω από αυτές.

Πάντως, κατά μία άλλη εκδοχή, ο Κόμης του Σάντουιτς δεν ήταν χαρτοπαίχτης αλλά εργασιομανής και έτρωγε έτσι γιατί δεν ήθελε να χάνει χρόνο από την εργασία του.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος ελληνικός όρος για το σάντουιτς, η απάντηση είναι ναι.

Το σάντουιτς στα ελληνικά λέγεται αμφίψωμο από το αμφί (πρώτο συνθετικό λέξεων που δηλώνει το εκατέρωθεν, και από τις δύο πλευρές) + ψωμί.

Το βρήκαμε στο: e-didaskalia.blogspot.com

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Τι σημαίνει LOL σήμερα και τι σήμαινε κάποτε;

Για να ακριβολογούμε, το "LOL" δεν είναι λέξη αλλά σύντμηση φράσης (αρκτικόλεξο). Στις μέρες μας προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Laughing Out Loud - δηλαδή...

Πότε μια λέξη παίρνει διπλό τόνο;

Όλες οι λέξεις - πλην των μονοσύλλαβων - παίρνουν έναν τόνο, σύμφωνα με το μονοτονικό σύστημα. Οι λέξεις όμως που τονίζονται στην...

Τι είναι η Αντζούγια (ή Αντσούγια);

Οι περισσότεροι - και δη οι καλοφαγάδες - σίγουρα έχουν γευτεί την αντζούγια. Αποτελεί ένα ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα λαδερά φαγητά και τα όσπρια αλλά...