Πώς θα καθαρίζεις σωστά τα γυαλιά ηλίου;

Μην χρησιμοποιείς οποιοδήποτε ύφασμα βρίσκεις μπροστά σου τη δεδομένη στιγμή (τη φούστα σου, το πουκάμισό σου κλπ.) για να καθαρίζεις τα γυαλιά ηλίου – αν μάλιστα είναι και ακριβά. Το καλύτερο είναι να το κάνεις με ένα μαλακό πανί χωρίς γραμμώσεις στην ύφανση.

Όχι με χαρτομάντιλο ή χαρτοπετσέτα

Απόφυγε επίσης το χαρτομάντιλο, τη χαρτοπετσέτα, το χαρτί κουζίνας ή άλλο παρόμοιο υλικό που είναι προϊόν ξύλου, γιατί όλα αυτά περιέχουν ίνες που μπορούν να χαράξουν τους φακούς.

Ιδανικά είναι τα πανάκια από μικροΐνες (Microfibers), τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως τα τελευταία χρόνια στον καθαρισμό των φωτογραφικών φακών. Η τιμή τους είναι πολύ προσιτή.

Επιπλέον, καλό είναι πριν από τον καθαρισμό να βρέχεις τα γυαλιά με ειδικό σπρέι ή με σκέτο νερό, γιατί οι φακοί χαράσσονται πιο εύκολα όταν είναι στεγνοί.

Δημοφιλή

Ποια είναι τα 4 βασικά λάθη που κάνουμε, όταν αγοράζουμε γυαλιά ηλίου;

Συνήθως δίνουμε βάση στο σχήμα και το χρώμα του σκελετού των γυαλιών και όχι στους φακούς, που είναι το βασικό στοιχείο τους. Ο φακός πρέπει...

Πότε είναι καλύτερα να αγοράζεις παπούτσια;

Μέσα σε στενά και άβολα παπούτσια τα πόδια υποφέρουν. Στα φαρδιά χάνουν τη σταθερότητα τους. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαλέγεις τα...