Πώς θα ξεριζώσεις με φυσικό τρόπο τα ζιζάνια από τον κήπο σου;

Αν έχεις ζιζάνια στον κήπο σου ή στις γλάστρες σου, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να τα ξεριζώσεις και να διατηρήσεις τα φυτά και τα λουλούδια σου καθαρά. Δες κάποιες ιδέες:

Αλάτισέ τα!

Είναι γνωστό στην ιστορία ότι οι κατακτητές που δεν ήθελαν να ξαναφυτρώσει τίποτα στα εδάφη των εχθρών τους τα έσπερναν με αλάτι. Όπως αναφέρεται και στην Παλαιά Διαθήκη, ο Αβιμέλεχ “κατέσκαψε την πόλιν και έσπειρεν αυτήν άλας”. Επομένως το αλάτι είναι μια λύση με εγγύηση… πολλών χιλιετιών για να μην ξαναφυτρώσουν ζιζάνια και ανεπιθύμητα αγριόχορτα στην αυλή, τον κήπο ή τις γλάστρες σου. Οι τρόποι είναι δύο:

1. Με ένα απλό εργαλείο για σκάλισμα απομακρύνεις το χώμα από τη βάση της ρίζας των αγριόχορτων και τα κόβεις σύρριζα. Σκορπάς αλάτι στο σημείο που τα έκοψες προσέχοντας όμως να μην απλωθεί πιο πέρα από το επίμαχο σημείο, γιατί θα κάνει ζημιά και σε άλλα φυτά.

2. Ακόμα πιο απλό είναι να ποτίσεις τα ανεπιθύμητα φυτά με αλατόνερο: Βράζεις ένα λίτρο νερού και ρίχνεις μέσα δύο κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακατεύεις και ποτίζεις προσεκτικά τα ζιζάνια εξασφαλίζοντας ότι το διάλυμα δεν θα πάει σε άλλα φυτά.

Αν τα ζιζάνια έχουν φυτρώσει ανάμεσα στις πλάκες του πεζοδρομίου ή μέσα σε ρωγμές του δρόμου και ενοχλούν, μπορείς να τα ψεκάσεις με ένα διάλυμα από αλάτι, ξίδι και υγρό σαπούνι πιάτων. Θα αναμείξεις τρία φλιτζάνια ξίδι, 1/4 του φλιτζανιού αλάτι και τρεις σταγόνες από το καθαριστικό για τα πιάτα. Θα βάλεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι και θα το ανακατέψεις καλά. Πάλι θα πρέπει να προσέξεις ώστε να μην βραχούν άλλα φυτά με το υγρό.

Πνίξε τα!

Αν οι παραπάνω λύσεις δεν σε ικανοποιήσουν, τότε σκέπασε την περιοχή που φυτρώνουν τα αγριόχορτα με μουσκεμένες εφημερίδες, με τρόπο που να κολλάνε μεταξύ τους φτιάχνοντας μια ενιαία μάζα. Ρίξε από πάνω σάπια φύλλα ή ροκανίδια και άφησε τα ζιζάνια σκεπασμένα μέχρι να εξαλειφθούν.

Εναλλακτικά μπορείς να τα καλύψεις με σακούλες σκουπιδιών και να τα αφήσεις σκεπασμένα κατ΄ αυτόν τον τρόπο για περίπου δύο εβδομάδες.

* Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες, κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK:

Δες κι αυτό

Περισσότερα Άρθρα

Δημοφιλή

Πώς επηρεάζεται η διατροφική μας συμπεριφορά, όταν τρώμε παρέα με άλλους;

Η διατροφική μας στάση γύρω από ένα τραπέζι είναι πολυδιάστατη και επηρεάζεται κυρίως από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Τα διατροφικά μας "πιστεύω" μάλλον παραμερίζονται...

Πώς θα μετρήσεις ακριβώς μία μερίδα μακαρόνια;

Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος να μετράς τις μερίδες από τα μακαρόνια που θέλεις να μαγειρέψεις. Έτσι θα έχεις κάθε φορά την ακριβή ποσότητα που χρειάζεσαι...

Βασιλικός στη γλάστρα: Πώς θα τον φροντίζεις σωστά;

Είναι αρωματικός, γευστικός, εντομοαπωθητικός, απολυμαντικός και… γαμήλιος. Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βότανα παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου στολίζει καμαρωτός και φουντωτός μπαλκόνια και...

Θέλεις να λύνεις τις Απορίες σου;

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και θα έχεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι