Πώς θα φαίνονταν βιβλικές σκηνές από το Google Earth (αν υπήρχε τότε);

PoiosTiGiatihttps://poiostigiati.gr
Μια Απορία την ημέρα... την άγνοια κάνει πέρα

Πώς θα φαινόταν από ψηλά ο τόπος της σταύρωσης; Ή η σκηνή της διάβασης της Ερυθράς Θάλασσας από τον Μωυσή και τους Εβραίους, όταν τα νερά χωρίστηκαν στα δύο; Επίσης η κιβωτός του Νώε, όταν σταμάτησε ο κατακλυσμός και στάθηκε στην κορυφή του όρους Αραράτ; Ή ακόμα ο επίγειος Παράδεισος των Πρωτόπλαστων; Κατά την άποψη μιας πρωτοποριακής ομάδας Αυστραλών καλλιτεχνών, ίσως να ήταν κάπως έτσι:

Ο τόπος της σταύρωσης

Ο χωρισμός των υδάτων στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Κιβωτός του Νώε στο Αραράτ

Με τη ματιά του Θεού

Η συλλογή εικόνων με τίτλο «Με τη ματιά του Θεού» («God’s eye view») είναι έργο της ομάδας The Glue Society. Οι δημιουργοί της χρειάστηκε να μελετήσουν προσεκτικά για περισσότερους από τρεις μήνες τις σχετικές βιβλικές τοποθεσίες στο Google Earth, προκειμένου να αποδώσουν με δραματικό τρόπο τα γεγονότα και να τα κάνουν να φαίνονται σαν πραγματικά.

Η Εδέμ στο Βέλγιο!

Όπως εξήγησαν οι ίδιοι, οι φωτογραφίες δεν έχουν απόλυτη γεωγραφική ακρίβεια και προέκυψαν από συγχώνευση πολλών δορυφορικών εικόνων, με προσθήκη κάποιων τρισδιάστατων αντικειμένων. Φυσικά δεν ήταν τόσο εύκολο να ανακαλύψουν τις κατάλληλες τοποθεσίες για να συνθέσουν τα έργα τους. Για παράδειγμα, για να αποδώσουν την εικόνα της Ερυθράς Θάλασσας που ανοίγει στα δύο, αναγκάστηκαν να ενσωματώσουν στην πραγματική περιοχή τμήματα από τους καταρράκτες του Νιαγάρα καθώς και από ερήμους, ενώ την Εδέμ την τοποθέτησαν στο Βέλγιο.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ