Από πού κρατάει η σκούφια του/της; Ρώτησες πριν προχωρήσεις σε γάμο;

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

Πού γεννήθηκε ο Καραγκιόζης;

Κακάσχημος, καμπούρης, ξυπόλητος, μόνιμα φτωχός αλλά και σαρκαστής των πάντων, που σοφίζεται χίλια τεχνάσματα για να τα βολέψει στη ζωή. Και τα καταφέρνει μια χαρά - παρότι...

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε τα γυαλιά ηλίου;

Έχουν τα γυαλιά ηλίου... ημερομηνία λήξης; Ναι, λένε Βραζιλιάνοι επιστήμονες από το Sao Carlos School of Engineering. Κι αυτό διότι η προστατευτική τους δράση...

Πόσα ποτάμια έχει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα μπορεί να καταλαμβάνει μικρή έκταση στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά διαθέτει από όλα τα φυσικά καλούδια. Ανάμεσα σ΄ αυτά και πολλά ποτάμια, που διασχίζουν κοιλάδες...

Ίσως δεν το φαντάζεσαι, αλλά ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε όλο τον κόσμο προχωρά σε αρραβώνα ή γάμο χωρίς να γνωρίζει βασικά στοιχεία για τον/την σύντροφό του. Πολλοί και πολλές δεσμεύονται κλείνοντας τα μάτια και βαδίζοντας… χύμα στο κύμα με πυξίδα τον έρωτα, χωρίς να ενδιαφέρονται πρώτα να μάθουν απαραίτητες πληροφορίες για το ταίρι τους. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται στο μέλλον να πέσουν από τα σύννεφα ή να βρεθούν σε δύσκολη θέση, αν προκύψουν δυσάρεστες καταστάσεις. Και τότε θα ισχύει το κλασικό: “Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;”.

Μάθε τα βασικά

Αν λοιπόν έκανες μια νέα γνωριμία που εξελίσσεται πολύ καλά και δείχνει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να σε οδηγήσει σε βίον ανθόσπαρτον ή έστω σε μια σοβαρή σχέση, πριν βιαστείς να προχωρήσεις, αναρωτήσου: “Ξέρω τουλάχιστον τα βασικά για το έτερόν μου ήμισυ;”.

Καλού κακού φτιάξε μια λίστα των πραγμάτων που θα πρέπει – το λιγότερο – να γνωρίζεις για εκείνον/η και ζήτησε από τον/την σύντροφό σου τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οπωσδήποτε πρέπει να ξέρεις:

Πλήρες ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Καταγωγή – εθνικότητα – υπηκοότητα.

Ημερομηνία και τόπο γέννησης.

Οικογενειακή ιστορία.

Ποιο σχολείο τελείωσε και αν έκανε την στρατιωτική του θητεία (για άντρες, εννοείται).

Ομάδα αίματος (απαραίτητη, αν σχεδιάζεις να κάνεις απογόνους αλλά και για επείγοντα ιατρικά περιστατικά), καθώς και τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αν έχει δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας.

Αν εκκρεμούν αγωγές ή άλλες νομικές διώξεις σε βάρος του/της και αν έχει καταδικαστεί για αξιόποινες πράξεις. Αν έχει χρέη ή άλλες οικονομικές εκκρεμότητες.

Ανταλλαγή ειλικρίνειας

Η αμοιβαία ειλικρίνεια απαιτεί αυτές οι πληροφορίες να ανταλλάσσονται αβίαστα, καλοπροαίρετα και να είναι αληθινές, χωρίς να χρειάζεται να πιστοποιηθούν από έγγραφα και ντοκουμέντα. Αν κάτι από όλα τα προηγούμενα δεν έχει συζητηθεί ακόμα ανάμεσα στο ζευγάρι, ίσως αυτό θα πρέπει να γίνει, ώστε και οι δύο να νιώθουν άνετα γνωρίζοντας ο ένας για τον άλλον τουλάχιστον τα βασικά.

Αν θέλεις να λύσεις κι άλλες Απορίες και να μάθεις Αλήθειες, κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook